ADH Bünyesinde Açilan 'Ergoterapi Ve El Rehabilitasyon Birimi' Hizmete Basladi

Aydin Devlet Hastanesi (ADH) bünyesinde yeni açilan ’Ergoterapi ve El Rehabilitasyon Birimi’ hasta kabulüne baslarken, birimin hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaslar MHRS üzerinden randevu olusturabilecek.

ADH Bünyesinde Açilan 'Ergoterapi Ve El Rehabilitasyon Birimi' Hizmete Basladi


Her geçen gün artan saglik imkanlari ile sevk alan bir il olma yolunda hizla ilerleyen Aydin’da yeni saglik hizmetleri vatandaslarin hizmetlerine girmeye devam ediyor. Bu çerçevede Aydin Devlet Hastanesi bünyesinde açilan ’Ergoterapi ve El Rehabilitasyon Birimi’ hasta kabulüne basladi.

Konu ile ilgili Aydin Devlet Hastanesi’nden yapilan açiklamada, "Ergoterapi ve el rehabilitasyonu; SVO, SVH, tuzak nöropatileri, tendon yaralanmasi, periferik sinir problemleri, yumusak doku kayiplari, üst ekstremitelerde kirik, fokal distoni, nörovasküler problemler gibi rahatsizliklar, yaralanma veya cerrahi islem sonrasi motor ve duyu fonksiyonlarinin etkilenmesiyle karakterize günlük yasam, is, serbest zaman alanlarinda üretim desteklenmesi ve rehabilitasyon sürecidir. Hastanemizde fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalari olarak; eklem hareket açikligi ölçümü, duyu-algi motor degerlendirmesi, el beceri testleri, günlük yasam aktiviteleri testi, kas gücünün dinamometre ile ölçümü (tek ekstremite), cold pack, hot pack, klasik masaj, eklem hareket açikligi egzersizi, el rehabilitasyonu, ev programi, aile egitimi, is-ugrasi tedavisi, proprioseptif egitim yapiliyor" denildi.
Kaynak: İHA