21 Yasindaki Tofas Aracina 130 Bin TL'lik Modifiye Yaptirdi, Her Hafta Ceza Yiyor

Ordu’da Tofas araçlara olan ilgisi dolayisiyla 2001 model Dogan model araç satin alan Emre Çelenk, yaklasik 130 bin TL harcayarak aracini komple modifiye ettirdi. Yüksek sesle müzik dinlemek suçundan sürekli ceza yedigini belirten Çelenk, trafigi tehlikeye düsürenlere ise yapmamalari konusunda uyarida bulundu.

21 Yasindaki Tofas Aracina 130 Bin TL'lik Modifiye Yaptirdi, Her Hafta Ceza Yiyor
Altinordu ilçesinde yasayan ve yaklasik 11 yildir kus serisi araçlara ilgisi azalmayan 29 yasindaki Emre Çelenk, bir yil önce 2001 model Dogan model bir araç satin aldi. Satin aldiginda orijinal halde olan aracini modifiye yapmaya karar veren Çelenk, müzik eglence seti, bagaj televizyonu, 3 adet akü gibi aksesuarlarin yani sira aracini kozmetik olarak da güzellestirdi. Sürekli ceza yiyen ve yasak oldugunu bildigi halde aracini alçalip yükselen süspansiyon sistemi (air süspansiyon) islemi de yaptiran Çelenk, bazi insanlarin bu araçlarla rahatsizlik verdiklerini ifade ederek, yapmamalari konusunda uyarilarda bulundu.

“Artik orijinalleri bulunmuyor”

Araç bedeli hariç yaklasik 130 bin TL para harcadigini kaydeden Çelenk, “Suanda güncel piyasasi 240 bin TL’ye kadar çikiyor çünkü artik orijinalleri bulunmuyor. Yaklasik 11 yildir bu araçlarin içerisindeyim. Bu araci bu hale getirmek için günlerce sanayide yattim, sadece boyasi için 25 gün sanayide çalistim. Bu araçta emek çok fazla” dedi.



“Trafikte gürültülü egzozlara karsiyim”

“Bazi arkadaslarimiz bu araçlari hor kullaniyorlar ama bunlar hor kullanilmamasi gereken araçlar” diyen Çelenk, “Araç fiyatiyla birlikte 180 bin TL’yi geçti. O fiyatlara baska marka araçlar alabilirdim ama ben bu kus serisi araçlarin durusunu ve güzelligini begeniyorum. Kendimde ayni model farkli araçlarim da var. Modeli yüksek ve orijinal bir araç. Ben özellikle bu araçlarda gürültülü egzozlara karsiyim, emniyet de izin vermiyor. Zaten bu araca yapilan çogu sey yasak aslinda ama biz dikkat ediyoruz ve trafige fazla çikartmiyoruz. Bu sayede aracin basina bir sey gelmemis oluyor” ifadelerine yer verdi.

“Haftalik ceza yiyorum”

Aracini korumak için çaba sarf ettigini kaydeden Çelenk, 7-8 kisinin araci satin almak için telefon açtigini ancak kendisinin istedigi fiyatin 250 bin TL bandinda olduguna dikkat çekti. Yüksek sesle müzik dinlemekten kimi zaman haftada bir kez ceza yedigini söyleyen Çelenk, “Bu aracin içerisindeki malzemeler bir araç daha satin alabiliyor. Araçla haftalik 2 bin TL civarinda trafik cezasi yiyoruz. Cezalar sadece yüksek sesle müzik dinlemekten, hiçbir sekilde trafigi tehlikeye düsürmekten ceza yemiyorum. Trafigi tehlikeye düsürmeye çalisanlara da engel olmaya çalisiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA