2022 Yilinda 4 Bin Kadina Siddet Vakasina Islem Yapildi

Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi Vali Gökmen Çiçek Baskanliginda gerçeklestirildi.

2022 Yilinda 4 Bin Kadina Siddet Vakasina Islem Yapildi
Valilik Toplanti Salonunda yapilan toplantiya Vali Çiçek’in yani sira Vali Yardimcisi Semsettin Erkaya, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Aile Sosyal Politikalar Il Müdürü Vekili Cüneyd Özdemir, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Vali Çiçek Toplantida; “Ilimize bagli 16 ilçe ve il merkezinde 2020 yilinda 6284 sayili Kanun çerçevesinde adli merciler tarafindan 8 bin 918 vakaya islem yapildigi tespit edilmistir. 2021 yilinda 10 bin 727 vakaya islem yapilmis olup 2022 yili içerisinde su ana kadar islem yapilan vaka sayisi ise 4 bin 88 olarak gerçeklesmistir. Kayseri Siddet Önleme ve Izleme Merkezi Müdürlügü tarafindan açildigi günden itibaren 48 bin 675 adet vaka için islem yapildi” dedi.

Kayseri genelindeki istatiksel bilgilerin paylasildigi, siddete ugrayan kadinlarin 112 Acil Servis, Sosyal Destek Hatti 183 ve KADES uygulamasindan faydalanabileceklerinin belirtildigi toplanti ilgili kurumlar tarafindan yapilan sunumlardan sonra sona erdi.
Kaynak: İHA