Afrodisias Müzesi Bir Ilke Ev Sahipligi Yapacak

Aydin’in Karacasu ilçesinde bulunan Afrodisias Müzesi, bu yil ilki gerçeklestirilecek olan Afrodisias Müze Konseri etkinliklerine ev sahipligi yapacak.

Afrodisias Müzesi Bir Ilke Ev Sahipligi Yapacak


UNESCO Dünya Mirasi Listesi’nde yer alan, dünyaca ünlü Afrodisias Antik Kenti içerisinde bulunan Afrodisias Müzesi, bir ilke ev sahipligi yapacak. Aydin Valiligi koordinesinde Karacasu Kaymakamligi tarafindan ilki gerçeklestirilecek olan Afrodisias Müze Konseri, Aydinlilara müzik ziyafeti sunacak. 26-28 Agustos tarihlerinde yapilacak olan konserde Izmir Devlet Klasik Türk Müzigi ve Izmir Devlet Opera ve Balesi sanatçilari sahne alacak. Karacasu Kaymakamligi sosyal medya üzerinden yaptigi paylasim ile ücretsiz olarak verilecek konserlere tüm vatandaslari davet etti.

Konu ile ilgili Karacasu Kaymakamligi’ndan yapilan açiklamada “Kaymakamligimizca ilimiz, ilçemiz ve il disindan gelecek olan misafirlerimize Afrodisias Müzesi, Sevgi Gönül Salonu’nda essiz Sebasteion kabartmalari görsel söleni içinde 26 Agustos 2022 Cuma günü Izmir Devlet Klasik Türk Müzigi Sanatçilari tarafindan Yesilçam sarkilari konseri , 27 ve 28 Agustos 2022 Cumartesi günü Izmir Devlet Opera ve Balesi sanatçilari tarafindan Klarnet Kuartet Konseri verilecektir. Ücretsiz olarak 1.sini düzenledigimiz Afrodisias Müze Konseri etkinliklerimize tüm halkimiz davetlidir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA