4 Bin 257 Kisi Denetlendi Açiklamasi 7 Gözalti Ve Çok Sayida Suç Unsuru Ele Geçirildi

Aksaray’da 1 haftada gerçeklestirilen ve 4 bin 257 kisinin denetlendigi uygulamada, aranan 7 sahis yakalanarak gözaltina alinirken silah, tüfek ve uyusturucu gibi çok sayida suç unsuru ele geçirildi.

4 Bin 257 Kisi Denetlendi Açiklamasi 7 Gözalti Ve Çok Sayida Suç Unsuru Ele Geçirildi
Aksaray Il Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Subesi tarafindan kentin 7 farkli noktasinda huzur güven uygulamasi çerçevesinde denetimler gerçeklestirildi.

7 farkli noktada 1 haftada suç ve suçlularla mücadele edilmesi basta olmak üzere vatandaslarin huzur ve güven duygusunun arttirilmasina yönelik kentte sabit denetimler yapildi. Aksam saatlerinde baslayan denetimler sabit noktalarda gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Denetim noktalarinda durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcular indirilirken, araçlar ve sahislar didik didik arandi. Asayis Subesi ekiplerine denetimlerde mahalle ve çarsi bekçileri de eslik ederken, 4 bin 257 vatandasin Genel Bilgi Taramasi (GBT) yapildi. POLCEP mobil sistemi üzerinden yapilan GBT sorgulamasinda muhtelif suçlardan kesinlesmis hapis cezalari bulunan 7 kisi gözaltina alindi. Denetimlerde ayni zamanda, 4 adet ruhsatsiz tabanca, 2 adet pompali tüfek ve bu tüfege ait 33 fisek, 1 adet kurusiki tabanca, çalinti oldugu tespit edilen bisiklet ve üzerindeki 22 kilogram kablo, 4 ayri sahistan 1.41 gram ve 5.42 gram narkotik madde ele geçirildi. Yakalanarak gözaltina alinan 7 süpheli mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Il Emniyet Müdürlügü resmi sosyal medya hesabindan, “Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlilikla devam edecektir” açiklamasinda yapildi.
Kaynak: İHA