Rusya'daki Zincirleme Trafik Kazasinda 14 Kirgizistan Vatandasi Öldü

Rusya’nin Ulyanovsk bölgesinde 2 tir ve 1 minibüsün karistigi zincirleme kazasinda hayatini kaybeden 16 kisiden 14’ünün Kirgizistan vatandasi oldugu açiklandi.

Rusya'daki Zincirleme Trafik Kazasinda 14 Kirgizistan Vatandasi Öldü


Rusya’nin Ulyanovsk bölgesinde meydana gelen 2 tir ve 1 minibüsün karistigi zincirleme trafik kazasinda 16 kisi hayatini kaybetmis, 6 kisi de yaralanmisti. Kirgizistan Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, kazada hayatini kaybeden 16 kisiden 14’ünün Kirgizistan vatandasi oldugu belirtilerek, hastaneye kaldirilan yaralilarin uyruklari için tespit çalismasi yapildigi aktarildi.

Kirgizistan hayatini kaybeden vatandaslarinin cenazeleri için özel uçak yollayacak

Kirgizistan Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada ise, Cumhurbaskani Sadir Caparov’un Rusya’daki trafik kazasinda hayatini kaybedenlerin cenazelerini Kirgizistan’a getirilmesi için Disisleri Bakanligina, Uluslararasi Manas Havalimanina ve Acil Durumlar Bakanligina özel uçak gönderme talimati verdigi ifade edildi.

Rusya’nin Ulyanovsk bölgesinin Nikolaevsky kentinde içerisinde 20 kisi bulunan minibüs otoyolda seyir halindeyken önündeki tira, arkadan gelen baska bir tir da duramayarak minibüse çarpmisti. Iki tirin arasinda ezilen minibüsteki 16 kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA