Türkiye'nin Savunma Sanayisinde Önde Gelen Firmalar Teknopark Ballica Ek Alanini Inceledi

Türkiye’nin savunma sanayisinde önde gelen firmalar, Samsun Teknopark Ballica Ek Alanina ziyaret gerçeklestirdi. Ziyarette konusan Samsun Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan, " Ek alandaki hangarlarin yapiminin kisa sürede bitecek" dedi.

Türkiye'nin Savunma Sanayisinde Önde Gelen Firmalar Teknopark Ballica Ek Alanini Inceledi


Ziyarete Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Ondokuz Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci katilim saglarken, savunma sanayii firmalarindan ise ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, BMC, STM, FNSS, MKE, TÜBITAK SAGE ve TEI katilim gösterdi. Katilimcilara, alani Samsun Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan gezdirerek eslik etti. Ballica’da bulunan bu ek alandaki hangarlarin yapiminin kisa sürede bitecegi bilgisini veren Ekrem Altan devaminda ise konuklarin merak ettigi sorulari cevaplayarak ileriye dönük planlamalardan bahsetti.

Akabinde Savunma Sanayi Baskani Demir ve beraberindekiler, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal esliginde Samsun Yurt Savunma Atis Poligonu’nu ziyaret etti.

Birçok agir silahi da bünyesinde bulunduran Samsun Yurt Savunma Atis Poligonu’nda incelemelerde bulunan Baskan Demir ve Rektör Ünal, daha sonra poligonda atis talimine katildi.

Kaynak: İHA