Meksika'daki Siddetli Yagislarin Neden Oldugu Sel Ve Su Baskinlari Devam Ediyor

Meksika’da etkili olan siddetli yagislar sonucu Sinaloa eyaletindeki birçok kentte sel ve su baskinlari yasanirken, çok sayida cadde ve sokak göle döndü.



Meksika’nin Sinaloa eyaletinde etkili olan siddetli yagislar sel ve su baskinlarina neden oldu. Yagislardan en çok etkilenen sehir olan Culiacan’da, sel sulari 40 santimetre yükseklige ulasarak sehirdeki bazi yollari ulasima kapatti. Kentte, elektrik hattinda olusan hasar nedeniyle birçok bölgede elektrik hizmetinin kesintiye ugradigi bildirildi.



Culiacan’in yakinlarinda bulunan Navolato sehrinde ise otoyolda araçlariyla giden 2 kisi, yagis nedeniyle devrilen bir agacin altinda kaldi. Olayda yaralanan ve araçlarinda mahsur kalan vatandaslar, sivil savunma ekiplerinin yaklasik 1 saat süren çalismasi sonucu kurtarildiktan sonra tedavilerinin yapilmasi için hastaneye kaldirildi.

Sinaloa Eyaleti Vatandas Koruma Bakani Hector Modesto Felix Carrillo yaptigi açiklamada, vatandaslara yagislar sirasinda daha dikkatli olmalari ve mümkünse kapali bir yere siginarak yagisin bitmesini beklemeleri uyarisinda bulundu. Carrillo, alçak bölgelerde yasayanlarin su baskinlarina karsi dikkat etmelerini ve gerekirse evlerini terk ederek barinaklara gitmelerini tavsiye etti.
Kaynak: İHA