Gurbetçiler Geldi, Esnafin Isi Artti

Gurbetçilerin gelmesi Samsun Yabancilar Pazari esnafina olumlu yansidi. Islerinin arttigini belirten Samsun Yabancilar Pazari Dernegi Baskani Alaadin Sayin, "Yaklasik 2 aydir islerimizde baya bir yogunluk var. Bayramda zaten 15 günlük tatilde mükemmele yakin is yaptik" dedi.

Gurbetçiler Geldi, Esnafin Isi Artti
Samsun’a gurbetçilerin gelmesiyle birlikte Yabancilar Pazari esnafinin yüzü güldü. Birçok farkli ülkeden Samsun’a gelen gurbetçiler Yabancilar Pazari’na ugrayarak burada basta tekstil olmak üzere hediyelik esya alisverisinde bulundu. Fiyatlarin uygun olmasi ürünlere talebi daha da arttirdi.

“Yaklasik 2 aydir islerimizde yogunluk var”

Gurbetçilerin gelmesiyle beraber islerde artis oldugunu dile getiren Samsun Yabancilar Pazari Dernegi Baskani Alaadin Sayin, “Geçen sene pandemiden çiktiktan sonra 2008’den bu yana yaptigimiz en iyi isimizi yapmistik. Pandemiden çikinca zaten insanlar evde bunalmisti. O bunaltiyla alisverise yöneldiler. Iyi bir canlilik olmustu. Geçen seneki gibi bu yilda islerimiz güzel gidiyor. Gurbetçiler gelmeye basladi.

Islerimizde artis var. Yaklasik 2 aydir islerimizde baya bir yogunluk var. Bayramda zaten 15 günlük tatilde mükemmele yakin is yaptik. Gurbetçilerin gelmesiyle birlikte suan islerimiz iyi. Insallah Bafra garaji da açilirsa islerimizde bir tik daha ilerleme bekliyoruz” diye konustu.

Gurbetçiler de Samsun’daki pazarin diger illerdeki pazarlardan daha ucuz oldugu için Samsun’da alisveris yapmayi tercih ettiklerini söylediler.
Kaynak: İHA