TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Mart Ayinda TOGG'u Görecegiz Ve Hep Beraber Binecegiz'

Bingöl’de Ticaret ve Sanayi Odasi yeni hizmet binasinin açilisinda konusan TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, “Insallah Mart ayinda da TOGG’u burada görecegiz ve hep beraber binecegiz degerli kardeslerim” dedi.

TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Mart Ayinda TOGG'u Görecegiz Ve Hep Beraber Binecegiz'
Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, Ticaret ve Sanayi Odasi’nin yeni hizmet binasinin açilisini yapmak üzere Bingöl’e geldi. Ilk olarak Vali Kadir Ekinci’yi makaminda ziyaret eden Hisarciklioglu, seref defterini imzaladi. Daha sonra Bingöl Belediye Baskani Erdal Arikan’i makaminda ziyaret eden Hisarciklioglu, kentteki çalismalar hakkinda da bilgi aldi.

Ardindan Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasi’nin yeni hizmet binasinin açilisini gerçeklestiren Hisarciklioglu, yeni binanin hayirli olmasini diledi.

TOBB olarak Bingöl’e depremden sonra 480 adet ev kazandirdiklarini belirten Hisarciklioglu, “Ilk odalar birligi baskani oldugum günden itibaren elimizden gelen katkiyi Bingöl’ümüze yapmaya çalisiyoruz. 2003 yilinda Elazig’da toplantida iken Bingöl’de deprem oldu. Sabah kalktik Bingöl’e geldik ki felaket ile karsi karsiya kaldik. O gün Cumhurbaskanimiz o zaman basbakan, valilikte konusma yaparken buralara konut yapacagiz diye söylemisti. Biz de dedik ki, bizden de ne istiyorsan söyle dedik. Allah’a çok sükür Bingöl’ümüze 480 tane ev kazandirmayi Allah nasip etti” dedi.



“Mart ayinda TOGG’u buralarda görecegiz”

Türkiye’nin otomobili TOGG’un fabrikasinin 29 Ekim’de açilisinin yapilacagini hatirlatan Hisarciklioglu, “Türk insaninin hayali, 1960’da yarim kalan bir rüyamiz vardi. Türkiye’nin otomobilinin yapilmasi. Türk patenti ile üretilecek bir otomobilin yapilmasi. Dünya ile teknolojik alanda ayni zamanda yüzde 100 elektrikli IP haklari bize ait olan yüzde 51 yerli olan bir otomobili Allah nasip ederse 29 Ekim’de fabrikasinin açilisini Gemlik’te yapacagiz. Bu aslinda Türk is dünyasinin gururu. Bu otomobili yapan sizlersiniz. TOBB sizin kurumunuz ve biz sizin adiniza buraya liderlik ediyoruz. Insallah Mart ayinda da TOGG’u burada görecegiz ve hep beraber binecegiz” seklinde konustu.

Birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Hisarciklioglu, sunlari söyledi:

“Huzurun olmadigi yerde ticaret olmaz, ticaretin olmadigi yerde de zenginlik olmaz. Onun için ülkemizde de huzur istiyoruz. Çünkü ticaretimizi yapabilmek için. Arti zenginlesmek istiyoruz. Halkimizi zengin etmek, istihdam etmek için. Ama sadece ülkemizde degil, bölge cografyamizda ve dünyada da huzur istiyoruz. Çünkü önümüz açildiktan sonra dünya ile ticaret yapma sahsimiz daha da artar. Allah diyor ki bir ve beraber olunca rahmeti, bereketi veririm diyor. Ben bu çerçevede diyorum ki ne olur birbirinizi ötekilestirmeyin. Etnik kökeni, mezhebi siyasi fikri farkli düsüncesinden dolayi birbirinizi ötekilestirmeyin.”

Hisarciklioglu’na TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Baskani Cevdet Yilmaz, Vali Kadir Ekinci, Bingöl AK Parti Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Baskani Erdal Arikan, BINTSO Baskani Mahmut Ayas, is adamlari ve protokol eslik etti.
Kaynak: İHA