7'Den 70'E Herkes 'Gökyüzü Gözlem Geceleri' Senliginde Bulustu

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi öncülügünde düzenlenen ’Gökyüzü Gözlem Geceleri’ etkinligi basladi. Her yas grubundan katilimin oldugu etkinlikte ziyaretçiler eglenirken ögrendi.

7'Den 70'E Herkes 'Gökyüzü Gözlem Geceleri' Senliginde Bulustu
Kocaeli Bilim Merkezi’nde 19 Agustos’ta baslayan etkinlige her yas grubundan ziyaretçi ilgi gösterdi. Çocuklar ve aileleri gökyüzü ve atölye temali atölye çalismalarinda doyasiya eglendi. Çocuklar sanal gerçeklik, planetaryum gösterimini, açik hava sinemasi ve oyunlar ile eglencenin doruklarina ulasti. Havanin kararmasiyla katilimcilar alanda yer alan teleskoplar ile Satürn, Jüpiter ve Ay’i gözlemledi. Etkinlige katilan ziyaretçilere çekilis ile sürpriz hediyeler dagitildi.

"Türkiye’deki en büyük bilimsel interaktif müzelerden bir tanesi"

Kocaeli Bilim Merkezinde bilgisayar mühendisi olarak görev yapan Seracettin Karaosmanoglu, "Hava kararana kadar uygulamali atölye etkinlikleriyle astronomi ve gökyüzüyle alakali her yas gurubundan ögrenciyle uygulamali bilimsel faaliyetler gerçeklesti. Hava karardiktan sonra teleskoplarimizi kurduk gökyüzünü gezegenleri ayi gözlemleyecegiz. Katilimcilar planetaryum ile gökyüzü filmlerini izliyor, diger yandan sanal gerçeklik VR gözlüklerle uygulamali atölye faaliyetleri gerçeklestiriyorlar. Kocaeli Bilim Merkezi Türkiye’deki en büyük bilimsel interaktif müzelerden bir tanesi, gelen ziyaretçiler bilim merkezinin galerini bilimsel deney düzeneklerini de ziyaret edebilirler, algi gerçeklik, dinamik dünya ve Müslüman bilim adamlari sergisi kurumumuzda ziyarete açik" dedi.

Kaynak: İHA