Zelenskiy Açiklamasi 'Müzakerelerin Tek Yolu Rus Ordusunun Çekilmesi'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile düzenledigi ortak basin toplantisinda, Rusya ile tek müzakere yolunun Rus ordusunun geri çekilmesi oldugunu söyledi.

Zelenskiy Açiklamasi 'Müzakerelerin Tek Yolu Rus Ordusunun Çekilmesi'
Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Ukrayna’nin Lviv kentinde bulunan tarihi Potocki Sarayi’nda gerçeklestirdigi üçlü zirvenin ardindan düzenlenen artik basin toplantisinda konustu.

Zelenskiy, Istanbul’da yapilan tahil anlasmasina deginerek, Rus tarafinin anlasmaya ragmen kendilerine yönelik saldirilarini sürdürdügünü ifade etti.



“Rusya’ya inancimin olmadigini Cumhurbaskani Erdogan’a ifade ettim”

Zelenskiy, "Ukrayna tahilinin ihracatiyla ilgili ‘diplomatik pencere’ olustu. Rusya’ya inancimin olmadigini Cumhurbaskani Erdogan’a ifade ettim. Ancak Rus silahlari yine ayni pencerede. Onlarin hali hazirdaki saldirilarina sasiriyoruz. Her gün sivillerimiz öldürülüyor, tecavüze ugruyor ve altyapilarimiza seyir füzeleriyle zarar veriliyor" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan’in, savasin müzakere masasinda sonlanacagina dair umudu oldugunu söylemesi üzerine Zelenskiy, "Rusya ile müzakereler ancak Rus birliklerinin yasadisi olarak isgal edilen Ukrayna topraklarindan çekilmesiyle mümkün olabilir" dedi.

Kaynak: İHA