Rize'de Arsenik Orani 27 Kat Fazla Çikan Sudan Yeniden Numune Alindi

Rize’de yillardir sifali diye içilen ve alinan numunelerle sudaki arsenik orani normalden 27 kat daha fazla çikan kaynaktan yeniden numune alindi.

Rize'de Arsenik Orani 27 Kat Fazla Çikan Sudan Yeniden Numune Alindi
Merkeze bagli Andon olarak bilinen Küçükçayir köyünün turizm destinasyon projesi kapsaminda Andon suyunun da bu destinasyon içerisine alinmasi amaciyla ilica suyunda yapilan analizde arsenik orani 27 kat fazla çikmasi üzerine Rize Il Saglik Müdürlügü, Andon Ilica Içme Suyuna iliskin mevcut analiz ve denetleme raporlarini Saglik Bakanligi ile paylasti. Ardindan Il Saglik Müdürlügünce Andon Ilica Içme Suyunun yeniden vatandaslarin kullanimina kazandirilmasi ve aritilmasi çalismalarinin baslatilmasi için Saglik Bakanligindan talepte bulunuldu. Bunun üzerine Saglik Bakanligi suyun su anki PH ve iletkenlik degerlerinin ölçülmesi amaciyla Il Saglik Müdürlügünden numune alinarak sonucun Bakanligi iletilmesini istemesi nedeniyle Il Saglik Müdürlügü yetkilileri Ilica suyundan yeniden numune alarak laboratuvarda analiz etti. Analiz sonuçlari Bakanliga rapor edildi.

Öte yandan Il Saglik Müdürlügü görevlilerince suyun yanina asilan tüketilmesinin sagliga uygun olmadigi yönünde uyari levhasi da kimligi belirsiz kisi veya kisilerce yerinden koparildi.
Kaynak: İHA