Ata Tohumu Ürünlerin Hasat Senligi Yapildi

Mugla’nin Mentese Belediyesi tarafindan ata tohumlardan üretilen ürünlerin hasadi Kafaca Mahallesindeki 7 dönümlük arazide senlik havasinda yapildi.

Ata Tohumu Ürünlerin Hasat Senligi Yapildi
Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün ve Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs’ün de hasat yaptigi senlige katilan vatandaslar ata tohumlarindan üretilen domates, biber, patlican, kavun, karpuz, acur ve salataliklardan ücretsiz olarak posetlere doldurdular.

Mentese Belediyesi tarafindan pandemi döneminde ata tohumlari Büyüksehir Belediyesi tohum merkezinden temin edilen çok sayida yerli tohumlari iki yildir toprakla bulusturuyor. Karakilçik bugday, zeytin, zeytinyagi, domates, biber, patlican, nohut, salatalik, kavun, karpuz gibi yerli ve ata tohumlarindan üretilen ürünlerin bir kismi ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dagitiliyor.

Karakilçik bugday hasadindan elde edilen tohumlar da üreticilere yetistirmeleri karsiliginda dagitilirken, üretilen ürünlerin bir kismi ile de Mentese Belediyesi as evinde kullaniliyor. As evinde kullanilan malzemeler ile yapilan yemeklerin büyük bölümü de yine yasli ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dagitiliyor.

Mentese Belediyesi’nin kendi arazilerinde üretilen ata tohumu ürünler hem gelecek kusaklara aktariliyor, hem de sosyal belediyeciligin geregi olarak fakir ve yardima ihtiyaç duyan vatandaslara ata tohumlarindan elde edilen ürünler ücretsiz olarak dagitiliyor.

Kafaca Mahallesinde 7 dönümlük arazide ata tohumlarindan üretilen ürünlerin hasat senliginde konusan Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, "Üretimin bu kadar degerli ve önemli oldugu bir ortamda Büyüksehir Belediyemizin izinde yürüyerek tarimi desteklemeye, üreticimizin yaninda olmaya, özellikle ata tohumlarimiz olan dedelerimizin, ninelerimizin tohumlarini yetistirerek gelecek nesillere ulastirma noktasinda çalismalar yapiyoruz. Covid-19 sürecinde ‘Gelecegimiz için üretiyoruz’ slogani ile tarimsal üretime agirlik verdik. Belediyemiz bünyesinde tarim birimini kurarak bu çalismalara basladik. Belediyemize ait arazilerimizde tamamen ata tohumlarimizdan sebze, meyve, bugday, zeytinlerimizden zeytinyagi ürettik. Bugün de bu 7 dönümlük arazide ürettigimiz ürünlerin tamaminin tohumlari Büyüksehir Belediyemizin tohum merkezinden. Genetigi incelenmis, tamami ata tohumlarindan olan ürünlerin hasadini bugün yapacagiz” dedi.

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün, “Mugla birçok kesimin bildigi gibi sadece bir turizm kenti degil. Deniz, kum, günes degil. Mugla’yi disarida veya yarismalarda sorsaniz, en önemli sektörü diye turizm denirdi. Ama öyle degildi. Buna ragmen turizm bu kadar öne çikti, tarima bu kadar sekte vuruldu, buna ragmen kirsalda yasayan Muglali hemsehrilerim her seye ragmen üretim yapmaya devam ettiler” dedi.

Kaynak: İHA