Belçika'da Çaykovski Müzik Okulu, Rus Müziklerini Yasakliyor

Belçika’nin baskenti Brüksel’de bulunan Çaykovski Müzik Okulu, Rusya’nin Ukrayna’ya saldirisi nedeniyle adini Brüksel Uluslararasi Müzik Akademisi olarak degistirerek, Rus müziklerine yer vermeyeceklerini açikladi.

Belçika'da Çaykovski Müzik Okulu, Rus Müziklerini Yasakliyor
Belçika’nin baskenti Brüksel’de Woluwe-Saint-Lambert bölgesinde bulunan Çaykovski Müzik Okulu, Rusya’nin Ukrayna’ya saldirisi nedeniyle adini Uluslararasi Müzik Akademisi olarak degistirecegini duyurdu. Akademi tarafindan yapilan açiklamada, Rus müziklerine de yer verilmeyecegi duyuruldu. Okulun Ukraynali kurucusu Nataliya Chepurenko, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "2014’te Rus askerleri Ukrayna’nin bir bölümünü isgal etti. Takip eden sekiz yil içinde kültür, egitim ve siyaseti birbirinden bagimsiz gördüm. Okulum bir Rus bestecinin adini tasimaya devam etti, Rus müzisyenler düzenledigimiz yarismalara ve ustalik siniflarina katildi ve okulda Rus müzigi yankilanmaya devam etti. Simdi ne kadar yanildigimi anliyorum. Yaptiklarimin okyanusta küçük bir damla oldugunu biliyorum ama önemli bir adim" ifadelerini kullandi.

Rus müzigi çalinmayacak

Akademinin adinin degistirilmesinin yani sira, Brüksel Uluslararasi Müzik Akademisi’nde Rus müzigine derslerde, yarismalarda ve festivallerde de izin verilmeyecek. Okulun yeni web sitesi 22 Agustos’ta açilacak.

Ukraynali Nataliya Chepurenko, Liege Kraliyet Konservatuari’nda okumak için Belçika’ya tasindiktan sonra 2002 yilinda Brüksel’de kendi müzik okulunu kurarak, okulun adini Çaykovski koymustu.
Kaynak: İHA