Tarihi Ipekçilik Fabrikasindaki Yangin, Yerlesim Yerlerine Siçramadan Son Anda Söndürüldü

Bursa’da 4 katli tarihi ipek fabrikasi alev alev yanarak kül oldu. Devasa alevler fabrikanin yaninda bulunan 2 tarihi binaya daha siçrarken yangin ekiplerin yogun mücadelesi sonrasi 3 saat sonunda kontrol altina alindi. Yanginin büyüklügü ise dron ile havadan görüntülendi.

Tarihi Ipekçilik Fabrikasindaki Yangin, Yerlesim Yerlerine Siçramadan Son Anda Söndürüldü
Yangin, saat 22.30 siralarinda Hamzabey ile Demirkapi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 katli tarihi ipek fabrikasinda henüz bilinmeyen bir sebepten dolayi yangin çikti. Binanin ahsap olmasi sebebiyle alevler kisa sürede büyüdü. Alevler sehrin her yerinden görülürken, vatandaslar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yanginin büyük olmasi sebebiyle bölgeye AFAD, NAK, ANDA ekipleri de geldi. Polis ekipleri çevredeki evleri tahliye ederek yangin bölgesinde güvenlik önlemi aldi. Devasa alevler fabrikanin yaninda bulunan 2 tarihi binaya daha siçradi. Ekipler, yangini yaklasik 3 saatlik müdahale sonrasinda kontrol altina alirken alevler yerlesim yerlerine siçramadan son anda söndürüldü. Alevlerin büyüklügü ise dron ile havadan görüntülendi.

Yangin bölgesine gelen Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, "Burasi eski bir ipek fabrikasi, 1993 yilindan beri kullanilmiyor. Bir de bunun yaninda tescilli, yikik durumda olan bir bina var, tarihi bir bina. Burada olay basliyor ve basladiginda da yogun bir sekilde diger binalara siçriyor. Bizim tesellimiz herhangi bir can kaybinin olmamasi. 2 tane kullanilmayan tarihi binada olusan maddi hasar var. Bunlardan biri tescilli bir bina, digeri tarihi hükmünde olmayan bir bina. Yerlesim yerinin eski olmasi nedeniyle ulasimda sikintilar yasadik ama suan Il Emniyet Müdürü yardimcilarimiz, Osmangazi Ilçe Emniyet Müdürümüz, AFAD baskanimiz burada. Bursa Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri, basta olmak üzere 26 araçla, gönüllü kuruluslarimizla birlikte olaya tam tesekküllü müdahale edildi. Burasi eski bir yerlesim yeri olmasi nedeniyle bir felaket de söz konusu olabilirdi. Neden çikti? Bir sabotaj var midir? Ilgili birimler bu konuda detayli arastirmalari yapacaklardir. Ilgili bazi doneler var ama dedigim gibi resmi olarak belli olduktan sonra gerekli açiklamalari yapacagiz" dedi.

Yanginin çikis sebebi arastiriliyor.
Kaynak: İHA