ABD'li Anne 5 Yasindaki Çocuguna Kursun Geçirmez Çanta Aldi

ABD’de bir anne, ülkede artan silahli saldirilar nedeniyle 5 yasindaki çocuguna tedbir amaciyla kursun geçirmez çanta aldi.



ABD’nin Oklahoma eyaletinde yasayan bir anne, son zamanlarda ülkede yasanan silahli saldirilar karsisinda tedbir olarak 5 yasindaki ogluna kursun geçirmez sirt çantasi aldi. 23 yasindaki anne Cassie Walton ayrica bu yil ilkokula baslayacak olan ogluna, okulunda bir silahli saldiri düzenlenmesi durumunda neler yapmasi gerektigine dair bir video hazirlayarak, videoyu sosyal medyada paylasti.

Walton’in sosyal medyada paylastigi video, 7 milyondan fazla izlenirken, annenin videoda, Spider-Man temali kursun geçirmez sirt çantasi takan 5 yasindaki ogluna savunma koçlugu yaptigi görüldü.

Anne Cassie Walton videoda, 5 yasindaki ogluyla konusarak ona kursun geçirmez sirt çantasini nasil kullandigini gösterdigi ve çesitli talimatlar verdigi kaydedildi. Walton, "Tetikçi yanindaysa tek kelime bile etmemelisin", "Eger yapabilirsen okuldan kaçabildigin kadar uzaklasiyorsun, ardindan annen seni bulacak" ifadelerinde bulundu. Cassie Walton, ABD basinina yaptigi açiklamada, oglu Weston’in bu ay ilkokula baslayacagini ve Teksas, Uvalde’deki silahli saldiri haberleriyle alarma geçtigini söyledi.

Anne Walton, "Onun hazirlikli olmasini ve bir durum ortaya çikarsa ne yapmasi gerektigi konusunda bir fikre sahip olmasini istedim" seklinde konustu.



Okula düzenlenen silahli saldirida 21 kisi hayatini kaybetti

Bu yil Mayis ayinda, ABD’nin Texas eyaletindeki bir okulda düzenlenen silahli saldirida, 19 ögrenci ve 2 ögretmen yasamini yitirmisti. Toplamda 21 kisinin ölümüyle sonuçlanan silahli saldiri ülke çapinda büyük yanki uyandirmisti. Texas’ta yer alan Uvalde’deki okula silahli saldiriyi düzenleyen sahisin 18 yasinda olmasi büyük dikkat çekmis ve ardindan ABD hükümeti ülkede silah satin alma yasini 21’e çikarmisti.
Kaynak: İHA