Avcilar'da ISKI Çalismasinda Bahçe Duvari Hasar Gördü, Yagmur Sulari Evin Içine Doldu

Avcilar’da geçtigimiz cumartesi günü çalisma yapan ISKI, iddiaya göre sokak üzerindeki bir evin bahçe duvarini çatlatti. Bu sabah ise Istanbul genelinde etkisini gösteren saganak yagis sonrasi sokaklardan tasan yagmur sulari, çatlak duvardan içeri sizarak evin içine girdi. Su ile kaplanan evin zemininde esyalarin büyük bir kismi kullanilamaz hale geldi.

Avcilar'da ISKI Çalismasinda Bahçe Duvari Hasar Gördü, Yagmur Sulari Evin Içine Doldu
Edinilen bilgiye göre, ISKI’ye bagli ekipler geçtigimiz cumartesi günü Avcilar Gümüspala Mahallesi’nde rögar yenileme çalismasi yapti. Çalisma sirasinda sokak üzerinde bulunan bir evin bahçe duvari çatladi. Belediye ekipleri çalisma yaptiklari alani iddiaya göre 10 gün sonra gelip tamamen kapatacaklarini söyledi fakat bu sabah Istanbul genelinde etkisini gösteren yagmur sonrasi rögardan tasan sular bahçe duvarindaki çatlaklardan evin içine doldu. Yagmur suyunun 50-60 cm yükseklige çiktigi evin içinde esyalarin neredeyse tamami kullanilamaz hale geldi.

ISKI çalismasinda bahçe duvari hasar gören ve yagmur sulari evine giren Nedim Algan, “Cumartesi sabahi kazmaya basladilar. Yeni bir rögar koydular oraya. Kazi yaparken bahçe duvari var, onu çatlatmislar. Dediler ki 10 gün sonra gelip bu kazdigimiz yeri kapatacagiz. Sabah saat 10.00 gibi caddenin üstü komple suydu. Rögarlar tikanmis. Böyle olunca da yagmurun suyu bahçe duvarindan dogru benim bahçeme akmaya basladi.

Sonrasinda evin içine girdi. Ben geldigimde bahçede yaklasik 50-60 cm su vardi. Içeride dolap, kanepe, beyaz esya hepsi sudan zarar gördü” dedi.

Kaynak: İHA