Ukrayna'da Hurdaya Dönen Araçlar Tuval Oldu

Rusya-Ukrayna savasinda hurdaya dönen araçlar, ABD’li ve Ukraynali sanatçilarin tuvali oldu. Sanatçilar, ayçiçegi çizimleri yaptiklari çalismalarinin dijital görüntülerini NFT olarak satisa sunmayi planladiklarini ve elde edilecek gelirin yeni projeler için kullanilacagini belirtti.

Ukrayna'da Hurdaya Dönen Araçlar Tuval Oldu
Rusya-Ukrayna savasi devam ederken, Ukrayna ordusu tarafindan ülkenin Irpin sehrinde Rus tanklarinin ilerlemesini durdurmak için yikilan bir köprüden çekilen araçlar, ABD’li ve Ukraynali sanatçilarin tuvali oldu. Sanatçilar hurdaya dönen araçlara çizdikleri ayçiçegi çalismalarinin dijital görüntülerini NFT olarak satisa sunmayi planladiklarini ve elde edilecek gelirin yeni projeler için kullanilacagini belirtti.

“Umut Çiçekleri” adli projenin baslatilmasina öncü olan ABD’li sanatçi Track Kelly, hurdaya dönen araçlardan birinin sahibinin kendisine, "arabalari daha güzel bir seye dönüstürdükleri için" tesekkür ettigini söyledi.



Sanatçilardan Casimir Kiendl, “Gelecek için umut vaat eden çiçekler çizme fikri ile Ruslarin burada yapmaya çalistiklarina ragmen Ukrayna’nin yok edilemeyecegini anliyorum” dedi.

Projede yer alan Ukraynali sanatçilar Kelly ve Olena Yanko ise proje hakkinda, “Bizi anlamayanlar var. Savasta hayatini kaybedenlerin üzerinde dans ettigimizi düsünüyorlar. Ama biz hayatin devam ettigini, düsmani boya firçalari ve silahlarla yenecegimizi göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Çalismaya onay veren sehir yetkilileri ise araçlarda kimsenin hayatini kaybetmedigini belirtti.

Kaynak: İHA