TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül'den Çiftçiye Bedava Elektrik Sözü

Sanliurfa’da partisinin Güneydogu Anadolu Bölgesi Il ve Ilçe Baskanlari Toplantisi’na katilan Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Sanliurfali çiftçilere verdigi gibi bedava elektrik sözü verdi.

TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül'den Çiftçiye Bedava Elektrik Sözü
Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, Sanliurfa’da düzenlenen partisinin Güneydogu Anadolu Bölgesi Il ve Ilçe Baskanlari Toplantisina katildi.

Il ve ilçe baskanlarina seslenen Sarigül, ülkedeki sorunlara deginerek partisi iktidara geldiginde yapacaklarini aktardi.

Kiliçdaroglu’ndan sonra Sarigül de bedava elektrik sözü verdi

Bölgedeki elektrik sorununa da deginen Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül daha önce Sanliurfa’ya gelen CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu gibi çiftçiye bedava elektrik sözü verdi. Dedas’in ’Ali kiran bas kesen’ oldugunu belirten Sarigül, “Burada, Urfa’da ve Güneydogu’da bir Dedas var. Bu Dedas kimdir, Ali kiran bas kesen olmuslar. Jandarmayla gidip elektrik kesiyorlar. Polisimiz ile gidip elektrik kesiyorlar. Jandarma ve polisi buna niye karistiriyorsun. Güvenlik güçlerinin iSi Dedas’in tahsilatini yapmak midir. Yok öyle yagma, böyle geldi böyle gitmez. Iktidarimizda çiftçimiz elektrigi ücretsiz alacak. Iktidarimizda esnaflarimiza yüzde 50 tenzilatli olarak verilecek. Bunu sorunca diyorlar ki kaynak nerede. Kaynak açik, kaynak net, Allah’imizin bize verdigi bu cografyada 365 günün 300 gününde günesimiz var. Niye günes enerjisi yapmiyoruz, niye günes panelleri kurmuyoruz. Adami olan günes paneli kurmayacak, torpili olan günes paneli kurmayacak, günes enerjisini isteyen herkes kuracak. Yok öyle yagma” dedi.



Dedas terör estiriyor

Dicle Elektrigin (Dedas) bölgede terör estirdigini söyleyen Mustafa Sarigül, “Bir kez daha söylüyorum, Dedas Ali kiran bas kesen olmus. Terör estiriyor. Dedas’a dur dememiz lazim. Soruyorum, rahmetli Bülent Ecevit döneminde, Erbakan hoca döneminde, Süleyman Demirel döneminde, Özal döneminde Dedas var miydi, Türkiye Elektrik Kurumu (TEDAS) vardi. Herkese sefkatli bir sekilde bakardi. O dönemde elektrik parasi tarimdan alinmazdi, köylüden alinmazdi. Simdi Dedas’in tahsilatçisi üzülerek söylüyorum ki jandarmamiz olmus, emniyet mensuplarimiz olmus. Benim jandarmam ve emniyet mensubumun görevi Dedas’in tahsilatini yapmak degil, bayragimizi ve topragimizi korumaktir” seklinde konustu.

Terörün sorumlusunun Amerika oldugunu söyleyen Sarigül, "Türkiye Degisim Partisi iktidarinda bir tek askerimiz, polisimiz silaha müracaatta bulunmayacak çünkü Kürt yurttaslarimiz ve Türk yurttaslarimiz kardestir, kalles olan Israil’dir, kalles olan Amerika’dir. Bu olaylari yapan tamamen Amerika’dir. Türkler ve Kürtler her zaman kardestir, kalles olan Amerika’dir, bu terörü bitirecek olan agabeyinizdir, baskasi degil. Bu terörü bitirecegim. Çünkü Türkiye Degisim Partisi silahlar gitsin baris gelsin diyen bir partidir” diye konustu.

Kaynak: İHA