Tatvan'da 'Nemrut Yayla' Senlikleri Yapildi

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafindan Dünyanin ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olma özelligine sahip Nemrut Krater Gölü’nde “Nemrut Yayla” senlikleri düzenlendi.

Tatvan'da 'Nemrut Yayla' Senlikleri Yapildi
Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) çerçevesinde ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan 2 bin 250 rakimli Nemrut Kalderasi, geleneksel Nemrut Yayla senlikleri ile misafirlerini agirladi. Tatvan Belediyesi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen Nemrut Krater Gölü Yayla Senliklerine yurt içi ve yurt disindan yaklasik 3 bin kisi katilim sagladi. Yogun ilginin oldugu Nemrut Yayla senlikleri, davul zurna esliginde yüzlerce insanin halay çekmesi ile basladi.

Renkli görüntülerin ortaya çiktigi senlikler çerçevesinde yerel sanatçilar, halk oyunlari gösterisi sergilendi. Sicaktan bunalan vatandaslar ise Nemrut Krater Gölünde yüzerek serin suyun keyfini yasadi.

Vatandaslarin doyasiya eglendigi senlikte çesitli ikramlar da dagitildi. Nemrut Yayla Senligi hakkinda açiklamalarda bulunan Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, amaçlarinin insanlari eglendirmek ve Nemrut Kalderasini, Gölünü tüm dünyaya tanitmak oldugunu belirtti.

Yaklasik 3 bin kisinin senliklere katilim sagladigini dile getiren Baskan Geylani, “Geçen sene Nemrut etkinligimizi yapmistik ama o dönem maalesef dünyayi saran bir yangin olayi vardi ve cigerlerimiz yanmisti. Yanan agaçlar ve yanginda hayatini kaybeden vefakâr vatandaslarimiz, çalisanlarimiz ve orman muhafaza memurlari için fidan etkinligimiz olmustu. Bugün ise etkinligimiz daha senlikli ve eglenceli oluyor. Folklor gösterimiz, spor müsabakalarimiz, uçurtma etkinligimiz ve ikramlarimiz var. Nemrut Krater Gölü dünyanin ikinci büyük krater gölü, UNESCO’ya aday bir dünya mirasidir. Daha iyi tanitilmasi için hem Türkiye’de hem de dünyada hak ettigi yere ulasabilmesi için etkinliklerimize devam ediyoruz. Tatvan’da, Bitlis’te ve çevre illerde Nemrut’u görmeyenler bu festivalle buraya gelip görmüs oluyorlar. Amacimiz bir yandan eglenmek, eglendirmek ve bunun yaninda dünya mirasi olan Nemrut Krater gölünü dünyaya tanitmaktir. Dogal bir sit alanindayiz. Çok genis bir alanimiz olmadigi için yaklasik 3 bin kisilik bir katilim var. Bu alan dar oldugu için büyük etkinligimizi aksam konserlerle beraber Tatvan Sahil Parkinda devam ettirecegiz” dedi.

Nemrut’un dünyaya tanitilmasini istedigini belirten Mustafa Sönmez de, “Her mevsimi ayri bir güzel olan Nemrut Krater Gölü’ndeyiz. Insanlar serinlemek için göle giriyorlar. Halaylar çekildi, türküler söylendi ve ikramlarda bulunuldu. Yerli ve yabanci turistlerin Nemrut’u kesfetmesini istiyoruz. Tatvanli olarak Nemrut’un tüm dünyaya tanitilmasini istiyorum. Bu etkinlikler çok güzel ve her sene devam etmesini istiyorum” diye konustu.

Senligin çok güzel geçtigini ve bundan dolayi Tatvan Belediyesini tesekkür ettigini dile getiren Hatice Elaldi ise, “Geleneksel olarak her yil Nemrut Senlikleri ve konserler düzenleniyor. Bu konuda Tatvan Belediyesine tesekkür ediyorum. Çok güzel eglenceli vakit geçiriyoruz. Farkli yerlerden gelen insanlar Tatvan’imizin güzelliklerini görmesi gerekiyor. Buraya herkesin gelip görmesi gerekiyor. Buralari çok seviyoruz. Nemrut Krater Gölü Dogu Anadolu’muzun essiz ve dogal güzellikleri arasindadir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA