Sabah Baktiklari Hayvanlarini Telef Olmus Buldular

Kayseri’de besicilik yapan Yaylacioglu ailesinin, yaklasik 15 gün önce ahirlarinda besledikleri hayvanlari zehirlenerek telef oldu.

Sabah Baktiklari Hayvanlarini Telef Olmus Buldular
Kocasinan ilçesine bagli Karakimse Mahallesi’nde ikamet eden Arif ve Hatice Yaylacioglu çifti 2 yil önce besicilik ile ugrasmaya basladi.

Ahirlarinda bulunan 10 büyükbas hayvani yaklasik 15 gün önce sabah yemledikten sonra kontrol etmeye gelen Hatice Yaylacioglu, hayvanlarin bir anda teker teker yer düserek can çekistigini gördü. Daha sonra yetkililere haber verilmesi üzerine ahira Tarim Il Müdürlügü ve Yemliha Mahallesi’nden gelen veteriner hekimlerin yaptiklari incelemelerde hayvanlarin zehirlenerek telef olduklari belirlendi.

Olayin ardindan zararinin 200 bin TL’nin üzerinde oldugunu söyleyen Arif Yaylacioglu, “Olay günü sabah rahatsiz oldugum için saglik ocagina gitmistim. Biz arada hayvanlarimizi gün içinde kontrol ederiz. Gelip baktigimizda mallar iyi ve gayet güzel duruyorlardi. Daha sonra ben abimin yanina gittim. Bir müddet sonra telefon geldi bana. Esim, ’Hemen yetis hayvanlara bir seyler oluyor’ dedi.

Ahira gelip baktigimda bütün hayvanlar yere serilmisti. Sabah ve öglen baktigimda bir sey yoktu hayvanlarda. Hayvanlarin yemini suyunu esim veriyor zaten yemleri de ölçülü veriliyordu. Su anda ortalama 200 bin TL’nin üzerinde maddi zararim var. Zehirlendikleri gün veteriner hekimler de gelip baktilar. Hayvanlarimiz disiydi, 9. ayda döllemelerini yapacaktik ve bu sekilde geçimimizi saglayacaktik. Buraya 3 tane Tarim Il Müdürlügü’nden ve 1 tane de Yemliha’dan veteriner hekim geldi. Hepsi de hayvanlarin zehirlendigini söyledi.

Elektrik var mi dediler bize. Ahirimizda elektrik yok. Ihtimaller dahilinde olan hiçbir sey yok. En son her seyinin tahlillerini aldilar buradan” dedi.

Kaynak: İHA