Nemrut Dagi'nda Konser Coskusu

Adiyaman Valiligi, Kahta Kaymakamligi ve Ipekyolu Kalkinma Ajansi tarafindan Nemrut Perseid bulusmalari çerçevesinde Nemrut Dagi’nda konser etkinligi düzenlendi.

Nemrut Dagi'nda Konser Coskusu
Kahta Kaymakamligi, ‘Battaniyeni al gel konser ve çorbalar bizden’ sloganiyla Nemrut Dagi’nda Santuri Sedat Anar, kendisine def ile eslik eden kardesi Selahattin Anar ile birlikte yerli ve yabanci turistlere unutulmaz bir gece yasatti. Gece yarisindan sonra meteor yagmuru altinda tarihe taniklik etmeye gelen turisteler sicak çorba esliginde gökyüzünü gözlemledi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili konusan Kahta Kaymakami Selami Korkutata, “Bölgemizi ve medeniyetimizi tanima ve tanitmaya yönelik güzel bir kültürel seferberlik yasiyoruz. Bu yil turizm, kültür ve sanat sezonunu dolu dolu açtik. Birbirinden önemli isimleri hemserilerimizle bulusturmaya devam ediyoruz. Bu gece icra edilen eserlerle gönlümüzün pasi silindi. Programa yogun bir katilimin olmasi bizi sevindirdigi gibi bizi motive de ediyor. Bizi gönül cografyamizda güzel bir yolculuga çikaran Sedat Anar’a ve kardesi Selahattin beye çok tesekkür ediyorum” dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin, “Muhtesem bir atmosfer ile muhtesem bir sunum yapildi. Krallarin tahtinda, krallara layik bir dinletiyi hep birlikte dinleme imkani bulduk. Bizi 2 bin yil öncesine götürdü. Tarihin yazildigi yerde, tarihi adeta yeniden yasamis olduk. Tabii dogunun ve batinin kavsak noktasi su anda burasi. Hem dogu medeniyetlerinin hem de bati medeniyetlerinin izlerini görmek mümkün. 2 bin 206 metre yüksekliginde ve dünyanin en yüksek açik hava müzesindeyiz. Ayni zamanda gökyüzü ile tümülüsün neredeyse birlestigi bir noktada dolunayin hakim oldugu bir gecede, yildizlar esliginde muhtesem bir sunumu hep birlikte dinledik. Tabii sadece 2 bin yil öncesine ait krallarin silüetleri, heykellerinin oldugu ayni zamanda günesin en güzel dogdugu ve en güzel sekilde battigi bir mekandayiz. Yildizlar geçidini hep birlikte bu gece izliyoruz. Aslan ile horoskop malum tarihte bilinen ilk yildiz haritasidir ve o da Nemrut Dagi’ndadir. Figürü de buradadir. Bu gece onu bir kez daha yasiyoruz. Dünyada ender rastlanan bir mekan burasi. UNESCO Dünya Kültür Mirasi listesinde olan bu mekanda bütün dostlarla yerli ve yabanci konuklarla beraber, güzel bir gece yasiyoruz. Güzel bir gecede hep birlikte bu tarihi ana tarihi süreci bir kez daha yasama imkani buluyoruz. Dolayisiyla buradan özellikle bütün dünyaya bu essiz güzellikleri görmelerini, bunu yasamalarini istiyoruz. Bu anlamda da bu mekana bütün herkesi bekliyoruz” diye konustu.

Etkinlige Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin ve 600’e yakin yerli ve yabanci turist katildi.

Kaynak: İHA