Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi 'Son 20 Yilda Bu Ülkedeki Egitimde Devrimsel Dönüsümler Yasandi'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, “Son 20 yil, bu ülkedeki egitimde devrimsel dönüsümler yasandi. Bu ülkenin evlatlarinin, siz degerli ailelerin yavrularinin egitimin tüm kademelerine ücretsiz bir sekilde erisebilmesi için Çorum, Amasya, Cizre, Silopi diye hiçbir bölge ayrimi yapilmadan devasa yatirimlar yapildi” dedi.

Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi 'Son 20 Yilda Bu Ülkedeki Egitimde Devrimsel Dönüsümler Yasandi'


Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimi ile Çorum’da gerçeklesen toplu açilis töreninde konustu.

Vatandaslara seslenen Bakan Özer, son 20 yilda Türkiye’deki egitim sisteminde devrimsel dönüsümler yasandigini belirterek, “Son 20 yil, bu ülkedeki egitimde devrimsel dönüsümler yasandi. Bu ülkenin evlatlarinin, siz degerli ailelerin yavrularinin egitim tüm kademelerine ücretsiz bir sekilde erisebilmesi için Çorum, Amasya, Cizre, Silopi diye hiçbir bölge ayrimi yapilmadan devasa yatirimlar yapildi. 2000’li yillarda 300 bin seviyesinde olan derslik sayisi bugün 857 bine ulasti. Bugün egitim sistemimizde 18,9 milyon yavrumuz ücretsiz olarak yararlanmakta. Ayni zamanda 1.2 milyon ögretmenimiz egitim sisteminde yer almaktadir. Su anda egitim sisteminde yer alan ögretmenlerimizin yüzde 75’i son 19 yilda atandi. Sadece bunlar yapilmadi. Basörtülü kizlarimiz, yavrularimiz, kadinlarimiz egitime erisemiyordu. Basörtüsü yasagi bu dönemde kaldirildi. O dönem, basörtüsü, bugün kadina siddetten konusanlar o gün kadina siddetten konusmuyordu. Basörtülü kadinlarimiz yurtdisina egitime gittigi zaman bugün beyin göçü hakkinda konusanlar o gün beyin göçü hakkinda konusmuyorlardi. Çocuklarimizin egitime erisimleri hiç kimsenin umurunda degildi. Recep Tayyip Erdogan gibi bir liderin himayesinde Türkiye’nin her noktasina egitim kuruluslari kavusturuldu. Bugün de Sayin Cumhurbaskanimizin öncülügünde bu egitim kuruluslarinin açilisini yapacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA