MHP Genel Baskan Yardimcisi Karakaya Açiklamasi 'Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi Bu Ülkenin Sigortasidir''

MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin önemine deginerek "Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi bu ülkenin sigortasi, bekasinin garantisidir. Bu kadar net söylüyorum." dedi.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Karakaya Açiklamasi 'Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi Bu Ülkenin Sigortasidir''


Milliyetçi Hareket Partisi’nin ’Adim Adim 2023’ programi çerçevesinde MHP Kargi Ilçe Baskanligi tarafindan bir dizi etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen ’Adim Adim 2023’ programina, MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Ankara 1. Bölge Milletvekili Mevlüt Karakaya, Yozgat Milletvekili Ibrahim Ethem Sedef, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri Cemil Yavuz Aksu ve Kürsat Türker Ercan, Il Baskani Agah Karapiçak ve çok sayida partili katildi.

Ilk olarak esnaf ziyareti yapan heyet daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi salonunda muhtarlar ve vatandaslarla bir araya geldi. Programda bir konusma yapan MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Ankara 1. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Cumhurbaskanligi sistemini anlatarak, bu sistemde erken seçimin olmayacagini ifade etti.

Türkiye’nin yeni dünya düzeninde söz sahibi olmak için bir dizi degisiklikler yaptigini bu nedenle de bazen hiz kesmesi gerekecegini belirten Karakaya sözlerini söyle sürdürdü:

"Türkiye üretime gidiyor. Türkiye’nin önü açik. Inanin önü açik ama bir aks degistiriyor, dünya bir aks degistiriyor. Buradan baska bir yola geçerken bile araba biraz sallanir, biraz yavaslayip dikkatli geçersin. Ondan sonra otobana çikarsin. Bunun için bir zaman ihtiyaç vardir. Suandaki yapi da, Türkiye’yi üretime sevk eden bir yapi. Insallah her sey iyi olacak. Her sey güllük gülistanlik demiyoruz. Olmasi mümkün degil. Ama iyiye gidiyor. Dünya düzeni içerisinde Türkiye söz sahibi olma derdinde, onun mücadelesini veriyor’’ dedi.



’Cumhurbaskanligi hükümet sistemi bu ülkenin sigortasidir’

2023 yilindaki seçimlerden farkli bir sonuç çikmasi durumunda bugüne kadar elde edilen tüm kazanimlarin da kaybolacaginin altini çizen Karakaya, "2023 bu anlamda çok önemli. 2023 ülkenin gelecegidir. Son derece önemli. 2023 de eger farkli bir sey olursa bugüne kadar elde edilen kazanimlar tamamen gidecektir. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi bu ülkenin sigortasi, bekasinin garantisidir. Bu kadar net söylüyorum. O gün 15 Temmuz’da Türkiye’nin içine düstügü o sikintida Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli beyefendi, ’Evet biz bu arabayi buradan çikartiriz ama bu araba bu motorla yol almaz’ dedi.

’Önce bunun motorunu degistirecegiz’ dedi.

Iste Cumhurbaskanligi hükümet sistemi bu gerekçeyle degistirilmis bir sistemdir. Dolayisiyla size samimiyetle söylüyorum. Cumhurbaskanligi hükümet sistemi olmasaydi 2018 yilindan bu yana Türkiye’de en az 3 defa hükümet gelir giderdi’’ seklinde konustu.



Muhalefetin eski sisteme dönecekleri yönündeki açiklamalarini da sert dille elestiren Karakaya, "Simdi ne yapacaklarmis eski sistemi geri getireceklermis. Dönmek mümkün degil ki. Böyle bir sey yok. Niye kandiriyorsunuz milleti. Ama ne yapacaklar 6 koalisyonlu, birde gizli birisi daha var. Bunlarla koalisyon kuracaklarmis. Içisleri politikasinda, güvenlik politikasinda Meral Aksener acaba CHP ile bir anlasman var mi? Yok mu? CHP’nin HDP ile ilgili söylediklerini kabul ediyor musun? Etmiyor musun? Etmiyorsan böyle bir seyi yapinca bu ülkeyi nasil yöneteceksin. Biriniz diyecek ki Suriye’de asker kalsin, digeriniz diyecek çiksin. Birisi diyecek ki PKK ile mücadeleye devam, digeri diyecek biraz ara verelim, ya da mücadele etmeyelim" ifadelerini kullandi.

Altili masanin adayini bilerek belirlemediklerini belirten Karakaya, "Özellikle adaylarini belirlemiyorlar ki kamuoyu adayi tartisiyor. Aday belirlenince ne diyecek bunlar. Terörle mücadelede ne yapacaksin deyince ne diyecekler CHP’nin söyledikleri ortada. HDP bunlarin yaninda. HDP olmazsa nasil kazanacaklar. Terörün ve PKK’nin kökün kaziyacagiz diyebilirler mi, derlerse kazanabilirler mi, kendi partilerinin içlerinde dahi fikir konusunda birbirlerine yakin degiller’’ ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA