Londra'da Asiri Sicaklar Çimleri Kuruttu

Ingiltere’de etkili olan asiri sicaklar nedeniyle baskent Londra’da parklardaki çimler kurudu.

Londra'da Asiri Sicaklar Çimleri Kuruttu
Ingiltere, son 50 yilin en kötü kurakligiyla mücadele ediyor. Ingiltere’de etkili olan asiri sicaklar nedeniyle su seviyeleri normalin altina düserken, dün ülkenin özellikle güney batisinda yer alan birçok bölgesi için kuraklik ilan edildi. Ülkedeki kuraklik alarminin yaban hayat, bitkiler ve mahsuller için kisa vadeli bir risk olusturdugu ve su sirketleri tarafindan kuraklik planlarinin yürürlüge girecegi belirtildi. Kuraklik nedeniyle özel ve kamusal su kaynaklarinin kullanimina kisa süreli kisitlamalar getirilecegi aktarilirken, kurakliktan etkilenen bölgeler arasinda ülkenin güneybati, güney, orta ve dogu bölümlerinin yer aldigi bildirildi.

Asiri sicak nedeniyle baskent Londra’nin ünlü parklarindan olan Hyde Park, St James Park ve Green Park’daki çimler de kurudu. Vatandaslar, sicak havalarda dinlenmek için geldikleri parklarda, kurumus çimlerde oturdu.

Bu yil Temmuz ayinda hava sicakliginin 1935’ten bu yana ilk kez 40 derecenin üzerine çiktigi Ingiltere’de persembe gününden pazar gününe kadar 4 günlük kehribar hava uyarisi yayinlanmisti. Bugün kehribar uyari önümüzdeki hafta sali gününe kadar uzatildi. Meteoroloji Servisi’ne göre kehribar hava uyarisi, siddetli hava kosullarindan kaynaklanan ve potansiyel olarak seyahat gecikmeleri, elektrik kesintileri, can ve mal için potansiyel risk ihtimali oldugu durumlarda yayinlaniyor.
Kaynak: İHA