Liseli Ögrenciler Kendi Dronlarini Kendileri Üretiyor

Bursa’da liseli ögrenciler okullarinda bulunan atölyelerde dron tasarlayarak üretimini yapiyor.

Liseli Ögrenciler Kendi Dronlarini Kendileri Üretiyor
Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstri ve Otomasyon Bölümü ögrencileri okullarinda bulunan atölyede dron tasarlayarak üretimini yapiyor. Belli parçalarini yurt disindan getirten ögrenciler dronlarin büyük kismini okullarindaki atölyede tasarlayarak bu parçalari 3 boyutlu yazicilarda üretiyor. Daha sonra yaptiklari tasarima göre dronlarinin montajini yapiyor. Bu zamana kadar çok sayida dron üreten ögrenciler ürettikleri dronlarla katildiklari yarislarda finallere kalmayi basardi. Ögrenciler siparis gelmesi halinde isteye göre dron üretimi yapabileceklerini belirtiyor.

Ögrencileriyle gurur duydugunu ifade eden Endüstri ve Otomasyon Bölümü Ögretmeni Halit Sahin, "2019 yilinda TEKNOFEST liseler arasi insansiz hava araçlari yarislari basladi.

Ilk yapilan yarismaya biz basvurumuzu yaptik ve katildiktan sonra tecrübe kazandik. Biz okulumuzda bulunan atölyede ögrencilerimizle birlikte dron üretimi yapiyoruz. Ürettigimiz dronlarin tasarim ve bazi parçalarinin üretimi bize ait elektronik kart ve motorlarini disaridan aliyoruz. Yazilimlari disaridan geliyor. Geri kalan tüm üretimi ögrencilerimiz yapiyor" dedi.

Dron üretimi yaptiklarini belirten Endüstri ve Otomasyon Bölümü Ögrencisi Ugurcan Kiliçaslan, "Ben 2 yildir aktif olarak dron ile ugrasiyorum. Ben kendi kullandigim dronu kendim üretimini yapiyorum. Tasarim ve montaji bizde bazi parçalarini yurt disindan aldik. Bazilarini ise 3 boyutlu yazicilarda ürettik. Kendimiz ürettigimiz için dron bize 8 bin liraya mal oldu. Teklif gelirse dron üretimi yapabiliriz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA