Kredi Ve Yurtlar Genel Müdürlügünden Yerel Kiyafetli Kisilerle Ilgili Açiklama Açiklamasi 'Bilgiler Dezenformasyondur'

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Bazi sosyal medya hesaplarinda paylasilan görüntülerde yer alan sahislar yerel kiyafetleriyle seminerlerde konusmaci olarak yer alan bilim insanlari ve katilimci gençlerden olusmaktadir. Sahislarin mülteci olduklarina iliskin bilgiler tamamiyla dezenformasyondur” denildi.



Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügü tarafindan, Istanbul Maltepe Mimar Sinan Ögrenci Yurdu’nda çekilen, çok sayida yabancinin yurdun içinde ve bahçesinde oldugu fark edilen görüntülere iliskin açiklama yapildi. Açiklamada yurtlarin, ögrencilerin konaklamadigi günlerde ulusal ve uluslararasi genç etkinlikleri için katilimcilara ayrica tahsis edildigi not düsüldü. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügünün açiklamasinda su ifadelere yer verildi:

"Maltepe Mimar Sinan Ögrenci Yurdu, 40 farkli ülkeden gelen gençlerin katilimiyla düzenlenen 4. Uluslararasi Gençlik Bulusmasi için 20 Agustos 2022 tarihine kadar konaklama noktasi olarak belirlenmistir. Bazi sosyal medya hesaplarinda paylasilan görüntülerde yer alan sahislar ise yerel kiyafetleriyle seminerlerde konusmaci olarak yer alan bilim insanlari ve katilimci gençlerden olusmaktadir. Sahislarin mülteci olduklarina iliskin bilgiler tamamiyla dezenformasyondur."
Kaynak: İHA