Kilimli Sahil Yolu'na 700 Bin Tonluk Tas Dolgu

Zonguldak’i Kilimli ilçesine baglayan sahil yoluna 700 bin tonluk tas dolgu malzemesi kullanilirken çalismalarin 1,5 yilda tamamlanmasi bekleniyor.

Kilimli Sahil Yolu'na 700 Bin Tonluk Tas Dolgu
AK Parti Kilimli Ilçe Baskani Sedat Demirci, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada Zonguldak ile Kilimli’yi bes dakikalik mesafeye indiren güzergahtaki dolgu çalismalarinin sürdügünü açikladi.

Dalgalarin sahil yoluna ulasmasini engelleyecek olan dolgu çalismalarinin sürdügünü açiklayan Demirci, söyle dedi:

"Bati Karadeniz sahil yolu programinda yer alan Uzunkum tünelleri ve Aslan Kayasi tünelleri arasinda bulunan 2200 metrelik Deniz kiyi bandinda Kilimli yönüne dogru 400 metre boyunda deniz açikligi 100 metre olacak sekilde deniz koruma ve tas tahkimati hizli bir sekilde sürüyor. Çesitli fonksiyonlarda 20 araç ekipman ve 40 adet personel arkadasimizla uhdesi karayollarinda olan yaklasik 25 km uzaklikta Sapça mevkiinde kalan, patlatma marifetiyle elde edilen belirli ton ve ebatlarda taslarla yapilmaktadir. Bu imalat yedi ay gibi bir süredir devam etmekte olup yaklasik 700 bin ton gibi malzeme kullanilmistir. Kalan bin 800 metrelik alanda deniz açikligimiz 45 metre olacak sekilde programlanmis tas ocagi imalati hava sartlari uygun gittigi varsayilirsa 1.5 yil gibi bir sürede iki milyon ton tas ile tamamlanacaktir. Kilimlimize hayirli olsun."
Kaynak: İHA