Kadiköy'de 4 Kusaklik Vintage Saat Ve Gözlük Mazisi

Kadiköy’de 4 kusaktir meslegi sürdüren vintage saat ve gözlük tamircisi 86 yillik yolculuguna devam ediyor. Dükkanda sergilenen yarim asirlik gözlük ve saatler büyük begeni topluyor. Uzun yillar kullanildiktan sonra zarar gören gözlük ve saatler burada tekrardan hayat buluyor.

Kadiköy'de 4 Kusaklik Vintage Saat Ve Gözlük Mazisi


Kadiköy’ün 4 kusaklik vintage gözlük ve saat tamircisi 86 yildir Kadiköy’de hizmet vermeye devam ediyor. Su anda dükkani isleten Gültekin Zencirci çocukluktan yetistigi saat ve gözlük tamirciliginde 49 yildir sürdürerek asirlik saatleri ve gözlükleri yeniden çalisir duruma getiriyor. 4. kusak olarak ogluna meslegi ögreten Zencirci dedesinden baslattigi ve babasindan devraldigi zanaatini ogluyla beraber devam ettirerek yasatmak için elinden geleni yapiyor. Gültekin Zencirci yillar içerisinde topladigi ve tekrardan el emegi ile çalisir duruma getirdigi vintage saat ve gözlükleri dükkaninda sergiliyor. Günümüz teknolojisiyle mücadele eden vintage saat ve gözlükler vatandaslar tarafindan yogun ilgi görüyor.

“Babamdan devraldim daha sonra oglumu yetistirdim”

Yarim asirdir saat ve gözlük tamiri yapan Gültekin Zencirci, “Dedem Kafkasya’dan Kadiköy’e gelmis. Kadiköy’de 3 katli bir binada saat ve gözlük tamiri yapmaya baslamis, daha sonra babam ve amcam yaninda devam etmis. Bende amcam ve babamla birlikte çalistim. Babam çok iyi bir ustaydi, elindeki saatleri merak eder almaya çalisirdim. Babam ’hizli olma, sakin ol’ derdi. Babam bende o cevheri gördü ve burayi benim isletecegimi söyledi.

Ise karsi beni motive etti, ben de devam ettim. Babamdan ben devraldim ben de daha sonra oglumu yetistirdim. Oglum hukuk bölümünü bitirdi, su an o da yanimda devam ediyor. Esim ve çocuklarimin hepsi burada” dedi.



“Zor is diyerek kaçiyorlar, sevmiyorlar”

Babasindan devraldigi zanaati ogluna ögreten Gültekin Zencirci, “Ben 4. kusak olarak ogluma birakiyorum su an. Dedem basladi, amcam ve babamdan sonra ben simdide oglum devam ediyor. Bu isi yapan Anadolu Yakasinda 3-4 kisi ya var ya yok. O var olanlar yeni birilerini yetistirmediler, tek kendileri kaldilar. Benim kusagimda kalacak tek oglum Eren var. Ariyorum böyle bir kaç tane çocuk vintage üzeri marka ve kaliteli ürünleri degerlendirsin diye fakat bulamiyorum, eleman yok zor is diyerek kaçiyorlar, sevmiyorlar. Merak edenler çok güzel nasil zamaninda burayi bilmedik diyorlar, ögrendikleri zaman da mutlu oluyorlar.” diye konustu.

Kaynak: İHA