Iran Dini Liderinin Ölüm Fetvasi Verdigi Salman Rüsdi'ye Yönelik Saldiri, Iran'da Da Yanki Uyandirdi

Iran’in merhum dini lideri Ruhullah Humeyni tarafindan hakkinda ölüm fetvasi bulunan Hint asilli yazar Salman Rüsti’ye yönelik saldiri Iran basininda, "Mürted yazar Salman Rüsti’ye biçakli saldiri" mansetleriyle yer aldi.

Iran Dini Liderinin Ölüm Fetvasi Verdigi Salman Rüsdi'ye Yönelik Saldiri, Iran'da Da Yanki Uyandirdi
Hint asilli Ingiliz yazar Salman Rüsdi’nin New York’taki bir etkinlik sirasinda ugradigi biçakli saldiri, Iran basininda da genis yer aldi. Iran basini Salman Rüsti’ye saldiran kisi hakkinda övgü ile bahsederek, haberi "Mürted yazar Salman Rüsti’ye biçakli saldiri" mansetleriyle duyurdu. Dogrudan Iran dini lideri tarafindan genel yayin yönetmeninin atandigi Keyhan gazetesi saldiriyi, "New York’ta mürted ve seytani yazar Salman Rüsti’ye saldiran kisiyi binlerce kez tebrik ediyoruz" mansetiyle verdi. Saldiriya iliskin haberde, "Allah’in düsmaninin boynunu kiran adamin eli öpülmeli" ifadesi yer aldi. Iran devlet televizyonu ise Salman Rüsti’ye yönelik biçakli saldiriyi "Iran Islam Devrimi Lideri Ayetullah Humeyni’nin ölüm fetvasi yerine getirildi" seklinde duyurdu.

Iran ile 5+1 ülkeleri arasinda Viyana’da devam eden nükleer müzakelerde Iran heyeti içerisinde yer alan Muhammed Merendi ise sosyal medya hesabindan saldiriya iliskin yaptigi paylasiminda, "Ben Islam’a ve Müslümanlara hakaret eden ve küçük gören bir yazar için gözyasi dökecek degilim. Ancak olasi bir nükleer anlasmaya geri dönüs sürecinde ABD’nin Iran’i hedef alan Bolton’a suikast iddialari ve ardindan gelen bu saldiri tesadüf olabilir mi?" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA