Gönüllü Havacilar Ihtiyaç Sahibi Ailelerin Kalbine Dokunmaya Devam Ediyor

Gönüllü isçiler tarafindan Eskisehir’de kurulan Havacilar Sosyal Yardimlasma ve Kültür Dernegi, yardima ihtiyaci olan bir aileye esya yardiminda bulundu.

Gönüllü Havacilar Ihtiyaç Sahibi Ailelerin Kalbine Dokunmaya Devam Ediyor
Topladigi yardim ve bagislarla Eskisehir’deki yardima muhtaç birçok insana umut olan Eskisehir Havacilar Sosyal Yardimlasma ve Kültür Dernegi, faaliyetlerine devam ediyor. Çesitli asamalardan sonra tespit edilen ihtiyaç sinirinin altindaki yardima ihtiyaci olan ailelerin durumlarina göre 3 ila 5 aylik gibi aylik periyotlarda yardimda bulunan Havacilar, bu seferde bir ailenin hayatina dokundu. Aileye yatak, yorgan, perde, koltuk takimi, hali, televizyon, firin, ocak ve tüp gibi birçok ev esyasi yardiminda bulunan dernek üyeleri, hedeflerinin hayirseverler ve ihtiyaç sahibi insanlarla köprü kurmak oldugunu ifade ettiler.

"Her ay 400’den fazla aileye erzak yardimi yapiyoruz"

Konu ile ilgili görüslerini paylasan Eskisehir Havacilar Sosyal Yardimlasma ve Kültür Dernegi Baskani Önder Kaya, yardimlar sayesinde birçok insanin kalbine dokunduklarini belirterek, “Çok sükür ki 5 yili asan yardimlasma faaliyetlerimizde artik her ay 400’den fazla aileye erzak yardimi yapar olduk. Erzak, kömür, bayramlik gibi yardimlarimizin yaninda hayirseverlerin dernegimize bagisladiklari kullanilabilir durumdaki asli ihtiyaç olan esyalari, aile takip sistemimizdeki ihtiyaç sahibi ailelere ulastirmaya gayret ediyoruz. Yaptigimiz ev ziyaretlerinde ailelerin ihtiyaçlarini not aliyor ve daha sonra bu esyalar dernegimize geldiginde götürüp aileye teslim ediyoruz. Bugüne kadar sahada öyle hayatlarla karsilastik ki, insan görmeyince inanasi gelmiyor gerçekten. En son esya yardimi yaptigimiz ailemiz de Izmir’den gelmisler. Türlü sikintilari var, evde hiçbir sey yok ve beton zeminde uyuyorlardi. Bu aileye yatak, yorgan, perde, koltuk takimi, hali, televizyon, firin, ocak ve tüp verdik. Ayrica elektriklerini açtirmalari için nakdi yardimda bulunduk” dedi.



“Sehrin kalbini dinliyor, hayati müdahalelerde bulunuyoruz”

Baskan Önder Kaya, daha fazla mazluma ulasmak istediklerini söyleyerek, “Havacilar Dernegi olarak bu tür yardimlari sürekli yapmaktayiz. Örnegin 2021 yilinda 65 aileye koltuk takimi vermisiz. Esyayi almak, tasimak, dogru aileyi tespit etmek gibi süreçleri düsündügünüz zaman kolay isler degil. Bizim ana yardimimiz erzak ama evlerin halini görünce de görmezden gelmek bize göre degil. Biz hepimiz gönüllü olarak sahadayiz. Alkis almak için göstermelik isler yapmiyoruz. Sehrin kalbini dinliyor, hayati müdahalelerde bulunuyoruz. Dileyen herkes dernek resmi hesaplarimiza bagista bulunabilir. Böyle sorularla da karsilasiyoruz. Biz Havacilar olarak resmi bir yardimlasma dernegiyiz. Bu ay itibariyle 3 bin 700’den fazla kayitli ailenin bin 617 tanesi belirli periyotlarda dernegimizden yardim almaktadir. Bu hayati yardimlarimiza katkida bulunabilir ve bir yuvanin daha umut bulmasina vesile olabilirsiniz. Yapmis olduklari bagislar ve özverili çalismalarindan dolayi üyelerimize ve hayir sahiplerine de buradan tesekkür ediyorum. Allah kabul etsin” sözlerini kullandi.
Kaynak: İHA