Fatih Erbakan Açiklamasi 'Bir Yilda 150 Milyar Dolar Kaynagi Bulabiliriz'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, parti olarak bir yilda 150 milyar dolar kaynagi nasil bulacaklarini ‘Milli Kaynak Paketleri’ kitaplarinda ortaya koyduklarini söyledi.

Fatih Erbakan Açiklamasi 'Bir Yilda 150 Milyar Dolar Kaynagi Bulabiliriz'
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, partisinin Van 1. Olagan Il Kongresine katilmak üzere Van’a geldi. Van Ferit Melen Havalimaninda parti teskilati tarafindan karsilanan Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan, daha sonra Ipekyolu ilçesinde kongrenin yapilacagi salona geldi.

Burada bir konusma yapan Genel Baskan Erbakan, iklim degisikligi bahanesiyle tarim ve hayvanciligi, yeni nesli, gida güvenligini tehdit etmeye kalkan küresel mihraklara, sözde sözlesmelere karsi durus ortaya koyanin Yeniden Refah Partisi oldugunu belirtti.

Ayni durusu Istanbul Sözlesmesi için de gösterdiklerini ifade eden Genel Baskan Erbakan, “Dis güçler tarafindan bünyemize zerk edilmek istenen bir zehir olan aile yapimizi, yuvalarimizi ve gençlerimizi zehirlemek üzere bize zerk edilemeye çalisilan Istanbul Sözlesmesi’ne karsi direnen, durus sergileyen tek parti Yeniden Refah Partisi oldu. Tek basina bu mücadeleyi verdi ve bu mücadelenin sonunda en azindan Istanbul Sözlesmesi’ndeki imzanin geri çekilmesine vesile oldu. Bununla beraber ekonomik kriz için gereken kaynagi somut, bilimsel ve matematiksel olarak ortaya koyan da yine Yeniden Refah Partisi olmustur. Yeniden Refah Partisi’ni kurdugumuz gibi yaptigimiz ilk is ‘Milli Kaynak Paketleri’ kitabimizi ortaya koymak oldu. Nasil 54. Hükümette 6 ayda 35 milyar dolari Erbakan hocamiz bulduysa, biz de Yeniden Refah Partisi olarak bir senede 150 milyar dolar kaynagi nasil bulacagimizi Milli Kaynak Paketleri kitabimizda ortaya koyduk” diye konustu.

Konusmasinda merhum liderleri Necmettin Erbakan’in bölge insanini samimi olarak çok seven bir devlet adami oldugunu dile getiren Erbakan, merhum liderlerinin “Türk ve Kürt’ü ayirirsan ortada ne Türk kalir ne de Kürt ama Türk ile Kürt bir olursa karsisinda ne Amerika ne de Israil durabilir” sözünü hatirlatti.

“Bölgenin derdiyle dertleniyoruz”

Yine merhum liderleri Necmettin Erbakan’in bölgenin Cumhuriyet tarihi boyunca görmedigi yatirimlari ve sanayi tesislerini kazandirdigini söyleyen Erbakan, “Bölgenin dört bir tarafini Bati’dan ayirt etmeden yaygin ve hizli bir kalkinma hamlesiyle bulusturdu. Allah binlerce kez razi olsun simdi biz de Erbakan hocamizla ayni yoldan yürüyen Yeniden Refah Partisi erleri olarak, bu bölgenin derdiyle dertleniyoruz. Her seyde oldugu gibi Van’imizin sikintilarini da çözüm yollarini da çok iyi biliyoruz. Bölge ve ülke için özellikle de bu bölge için sosyoekonomik kalkinmanin saglanabilmesinin ilk sarti toplumsal barisin ve huzurun saglanabilmesidir. Bu bölgede kardesligin, ümmet kardesliginin, Islam kardesliginin, birlik ve beraberligin saglanmasi, ötekilestirmenin, kutuplastirmanin önüne geçilmesi, toplumsal huzur ve barisin tesis edilmesi her seyden önemlidir. Bu huzur ve barisin tesis edilmesi için de mutlaka ama mutlaka adaletin tesis edilmesi gerekir” seklinde konustu.

Yeniden Refah Partisinin Van 1. Olagan Il Kongresine Genel Baskan Fatih Erbakan’in yani sira siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayida partili katildi.

Kaynak: İHA