Cumhurbaskani Erdogan'dan Kemal Kiliçdaroglu'na Terör Elestirisi Açiklamasi

Çorum’da CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun elestiren Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Iç Anadolu’ya geldiginde Kandil’i yerle bir etmekten bahseden Bay Kemal, Ankara’ya dönünce Kandil’in siyasi uzantilari karsisinda kagittan kaplana dönüsüyor” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Kemal Kiliçdaroglu'na Terör Elestirisi Açiklamasi
Çorum’da toplu açilis töreninde konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, CHP’li belediyeler ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nu elestirdi.



’Her gün yeni bir skandalla ülkenin gündemini mesgul ediyorlar’

’CHP’nin belediyelerindeki yolsuzlar, hirsizlik, ahlaksizlik vakalarini almis basini gidiyor’ diyen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Zaten Bay Kemal, Sayin Baykal’i bir gece kasetle devirerek gelmedi mi? Bunun meslegi bu. Simdi ise oturdugu koltuktan kalkamiyor. Kasetle genel baskan olunan bir partinin milletvekili adaylarini hangi kriterlere göre belirledigi bizzat kendileri tarafindan ikrar edilmeye basladi.

Hizmetleri ve eserleri ile konusulmak yerine her gün yeni bir skandalla ülkenin gündemini mesgul ediyorlar. Bay Kemal’in biliyorsunuz ki çok farkli özellikleri var. En önemli özelliklerinden bir tanesi de Sosyal Sigortalar Kurumunun basindayken hastanelerimizi ne hale getirdigini biliyorsunuz degil mi? Biz suna bakacagiz. Memleket isi gönül isi. Artik bunlar bu tür adimlari da atacak durumda degiller. Gittikleri her yerde yalan, yanlis. Ellerinde olan bütün büyük sehirlerde attiklari dogru dürüst bir adim yok” ifadelerini kullandi.

’Kandil’in siyasi uzantilari karsisinda kagittan kaplana dönüsüyor’

’Geçen gün çikmis, kürsüde issizlikle ilgili bir iddia ortaya atiyor. Ancak iddiasini ispatlayacak rakamlari bulup söylemiyor’ seklinde konusmasini sürdüren Cumhurbaskani Erdogan, "Bu zat, bahar aylarinda elektrige kafayi takmis, faturasini ödemedigi için kendisini günlerce karanliga mahkum etmisti. Güya vatandaslari ziyaret adi altinda milleti kandirmaya çalismisti. Simdi anliyoruz ki sadece milleti degil, evlerine misafir olduklari kisileri de aldatmislar. Çesitli vaatlerde bulunup vatandaslara alçakça ve açikça yalan söyleyerek yalan söyleterek, utanmadan, sikilmadan insanlarimizi siyasi sovlarina alet etmistir. Kim var bunlarin yaninda, PKK terör örgütünün siyasi uzantisi HDP. Kim var, IP. Kim var, kendisi ve yaninda ufak tefek birileri. Bu sahsin siyasi ahlaki olsa çikar milletten açikça özür diler. Bunlar milletten af dileyecegi yerde isi piskinlige, arsizliga vurarak paçayi kurtarmaya çalisiyorlar. Ayni yüzsüzlügü, tutarsizligi ülkemizin beka meselesi olan terörle mücadelede de sergiliyorlar. Iç Anadolu’ya geldiginde Kandil’i yerle bir etmekten bahseden Bay Kemal, Ankara’ya dönünce Kandil’in siyasi uzantilari karsisinda kagittan kaplana dönüsüyor. Bay Kemal unutma, bu terör örgütlerinden sana yar olmaz. Bunlari Gabar, Cudi, Tendürek, Besler Deresi’nde nasil yerle bir ettiysek bundan sonra da yerle bir etmeye devam edecegiz." dedi.



’CHP’ye oy verenlere üzülüyorum’

’Çok net söylüyorum Bay Kemal ve arkadaslarin bu durumunu gördükçe CHP’ye oy veren arkadaslarim adina gerçekten üzülüyorum’ diyen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan "Polisimize, askerimize el kaldiranlarin yaninda olanlardan bir sey olmaz. Kaldi ki bu CHP, terörle, teröristlerle mücadelede parlamentoda ret oyu veren degil mi? Bu kadar kivirmayi birakin insan beli, rüzgar gülü bile dayanmaz. Iradesi ipotek altina alinmis, etrafi kusatilmis, hirsinin esiri olmus, Türkiye’ye dair hiçbir umdu bulunmayan muhalefetle karsi karsiyiz. Mehmet Akif, bunlari, ‘sarka bakmaz, garbi bilmez, ilimden yok payesi, bir kizarmaz yüz, yasarmaz göz. Bütün sermayesi bu’ diye anlatiyor. Bunlarin da tek sermayesi kizarmayan yüzleri, yasarmayan gözleri” seklinde konustu.

Kaynak: İHA