Bozdogan, Diyaliz Ünitesine Kavusuyor

Saglik Bakanligi yatirim programi çerçevesinde Aydin’in Bozdogan ilçesinde diyaliz merkezi için çalismalar basladi.

Bozdogan, Diyaliz Ünitesine Kavusuyor


Her geçen gün gelisen saglik imkanlari ile sevk eden degil sevk alan bir il olma konumuna daha da yaklasan Aydin’da, Saglik Bakanligi yatirim programi çerçevesinde çalismalar da devam ediyor. Aydin Il Saglik Müdürlügü koordinesinde yürütülen çalismalar çerçevesinde Bozdogan ilçesinde de yapimina karar verilen diyaliz ünitesi için dügmeye basildi. Son teknolojik imkanlar kullanilarak yapilacak olan diyaliz merkezi, Bozdogan Rasim Mentese Ilçe Devlet Hastanesi’nde hizmet verecek.

Konu ile ilgili Aydin Il Saglik Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Bakanligimizca yatirim programi çerçevesinde ilimiz Bozdogan ilçesinde yapimina karar verilen ve en son teknolojik imkânlar kullanilarak projelendirilen diyaliz merkezi için çalismalar basladi.

Tedavi olmak için Nazilli ilçemize gitmek zorunda olan Hastalarimiz, artik Bozdogan Rasim Mentese Ilçe Devlet Hastanesi’nde açilacak olan diyaliz ünitesinden faydalanabileceklerdir. Aydin Valiligimizin önderliginde Il Saglik Müdürlügümüzün koordinesi ile gelistirilen Engelli Veri Bankasi üzerinden yapilan degerlendirme sonucunda Bozdogan Ilçemizde çok sayida kronik böbrek yetmezligi hastasinin tedavi olmak için Nazilli Devlet Hastanesine gittigi tespit edilmistir. Artik hastalarimiz Nazilli ilçemiz yerine kendi ilçe hastanelerinde tedavi olabilecekler ve sonrasinda günlük yasantilarina devam edebileceklerdir. En kisa sürede yapimi tamamlanarak hizmetine sunulacak olan merkezimizin hastalarimiza sifa, ilçemize de hayirli olmasini temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA