Bati Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Yardimcisi Arslan Açiklamasi

Osmanli Dernegi Teskilati Kocaeli Il Baskanligi açilisinda konusan Bati Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Yardimcisi Mehmet Ali Arslan, "Dosta güven, düsmana korku salan bir anlayisin mirasçilariyiz. 7 ay içerisinde sizlere çok güzel bir müjde verecegiz. Biz yalin kelimelerle anlatilacak bir topragin temsilcileri degiliz" dedi.

Bati Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Yardimcisi Arslan Açiklamasi
Bati Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Yardimcisi ve ayni zamanda Osmanli Teskilati Genel Baskani Mehmet Ali Arslan ve esi Gülseren Arslan, Osmanli Dernegi Teskilati Kocaeli Il Baskanliginin açilisina katildi.

Program, çerçevesinde protokol üyeleri ile vatandaslar mehteran takimiyla birlikte cadde üzerinde dolastiktan sonra Osmanli Dernegi Teskilati Kocaeli Il Baskanligi önüne geldi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti yapildi.

“Dosta güven, düsmana korku salan bir anlayisin mirasçilariyiz”

Programin açilisinda konusan Bati Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Yardimcisi Mehmet Ali Arslan, "Bu bayrak bugün 3 gün önce yeni kurulmus olan 8. Türk devletimizin devlet bayragidir. Dosta güven, düsmana korku salan bir anlayisin mirasçilariyiz. 7 ay içerisinde sizlere çok güzel bir müjde verecegiz. Biz yalin kelimelerle anlatilacak bir topragin temsilcisi degiliz. Bizlere bu medeniyeti bu vatani emanet eden basta Malazgirt Sultani Alparslan’dan itibaren Ertugrul Gazilere, Osman Gazilere ve ögünden bugüne bayragi tasiyan tüm devlet adamlarimiza sükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Bu ruhu canli tutmak için Osmanli Teskilatini kurduk. Kisa zamanda 67 il 24 ilçe ve 100 noktada teskilatlanmamizi tamamladik gerek ülkemizde gerekse dis devletlerde vatanimiz için önemli çalismalara imza attik” dedi.



"Vatanimizin her daim yaninda olacagimiza söz veriyoruz"

Osmanli Dernegi Teskilati Kocaeli Il Baskani Serap Bilmez ise “Osmanli Teskilati Ikra emrine kulak asan, milli mücadele ruhunu barindiran, önceligi hak ve adalet olan dava kardeslerinin bileskesidir. Osmanli teskilati ile çikmis oldugumuz bu kutlu yolda devletimizin milletimizin ve vatanimizin her daim yaninda olacagimiza söz veriyoruz” dedi

Açilis konusmalarinin ardindan Kocaeli Osmanli Il Teskilati Baskani Serap Bilmez, Bati Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Yardimcisi Mehmet Ali Arslan’a plaket taktim etti. Binanin açilisi yapildiktan sonra vatandaslara lokma dagitildi.
Kaynak: İHA