Baskanlardan Çagri Açiklamasi 'Kaçak Su Kullanimini Ihbar Etmek Vatandaslik Görevi'

Zonguldak’ta 6 belediye baskani; kaçak su kullaniminin önüne geçilmesi için yapilacak ihbarlarin vatandaslik görevi oldugunu hatirlatarak çagrida bulundu.

Baskanlardan Çagri Açiklamasi 'Kaçak Su Kullanimini Ihbar Etmek Vatandaslik Görevi'
Zonguldak’ta Metropolitan Belediyeler Birligi’ne bagli belediyelerde yaklasik 180 bin kisinin içme ve kullanma suyu ihtiyacinin karsilandigi hatirlatilarak su kayiplarinin azaltilmasinin hayati önem tasidigina dikkat çekildi. Su kaynaklarinin etkin ve verimli kullanilmadigi takdirde 2030’lu yillar itibariyle su sikintisinin yasanabileceginin hatirlatildigi açiklamada, kaçak su kullananlarin ihbar edilmesinin bir vatandaslik görevi oldugu ifade edildi.

Yapilan açiklamada su ifadelere yer verdi:

"Metropolitan Zonguldak Belediyeler Birligi’ne bagli Ulutan Baraji Içmesuyu Aritma Tesisi, üye belediyeler (Zonguldak, Kozlu, Kilimli, Çatalagzi) ile Gelik ve Muslu belde belediyelerinde yasayan yaklasik 180.000 kisinin içme ve kullanma suyu ihtiyacini karsilamaktadir. Su kaynaklari etkin ve verimli kullanilmadigi takdirde Türkiye’nin 2030’lu yillar itibariyle su sikintisi çeken bir ülke konumuna gelmesi muhtemeldir. Su tüketiminde hizla artan talep ve degisen iklim kosullari nedeniyle dünyanin birçok bölgesinde kuraklik etkileri yasanmakta ve buna bagli olarak da su kayiplarinin azaltilmasi ve kontrolü hayati önem tasimaktadir. Yasamin en temel ögelerinden olan suyun; temiz, güvenilir ve ucuz bir sekilde halkimizin kullanimina sunmak, su kaynaklarini etkin ve verimli kullanmak adina birligimizden su temin eden üye ya da üye olmayan tüm belediyelerimizin içmesuyu kayip - kaçaklari ile yaptigi mücadelenin yani sira vatandaslarimizin da özellikle kaçak su kullanimi ile ilgili ahlaki ve vicdani açidan daha duyarli olmalari gerekmektedir. Unutulmamalidir ki, kaçak su kullananlar bir çok kisinin de hakkina girmekte olup, topluma da zarar vermektedir. Kaçak su kullanimi ile ilgili yapilacak ihbarlarin bir vatandaslik görevi oldugu hususunu da ayrica belirtmek isteriz."
Kaynak: İHA