Ahmetlili Üreticiye Ultrasonic Sensörlü Atomizör Destegi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde kirsal kalkinmanin saglanmasi adina projelerine devam eden Manisa Büyüksehir Belediyesi, üreticilere yönelik desteklerini sürdürüyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan satin alinan 2 bin litre kapasiteli Ultrasonic Sensörlü Atomizör, Ahmetli ilçesi Dibekdere ve Kestelli mahallelerinde üreticilerin kullanimina sunulmak üzere teslim edildi.

Ahmetlili Üreticiye Ultrasonic Sensörlü Atomizör Destegi
Manisa Büyüksehir Belediyesi, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Bornova Zirai Mücadele Arastirma Enstitüsü Müdürlügü isbirliginde yürütülen, ‘Yüzde 2’lik DAP tuzagi ile Zehirli Yem ve Kismi Yan Dal Ilaçlamasi Projesi’ne yönelik ‘Tarla Günü’ etkinligi gerçeklestirildi.

Projede düzenlenen törene Ahmetli Belediye Baskani Ahmet Alhan, Bitki Sagligi ve Karantina Daire Baskani Dr. Ersin Dilber, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Kalkinma Sube Müdürü Mustafa Eralp, Ahmetli Ziraat Odasi Baskani Adnan Ünsal, Manisa Büyüksehir Belediyesi Ahmetli Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Nilhan Kilinç, firma yetkilileri ve üreticiler katildi.



Üreticinin hizmetine sunuldu

Tarla Günü etkinliginde Manisa Büyüksehir Belediyesi bütçesi ile alinan Ultrasonic Sensörlü Atomizör’ün teslimi yapildi. Atomizör sayesinde 8 bin dekar alanda ilaçlama yapilabilecegi belirtildi. Tarla Günü’nde konusan Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Ahmetli ilçesinde Ultrasonic Sensörlü Atomizör makinesini üreticilerin hizmetine sunduklarini belirterek, “Geçen hafta da Ahmetli ilçemizde gerçeklestirdigimiz salkim güvesi mücadelesinden olumlu sonuç almis bulunmaktayiz. Bugün ise Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’ün önderliginde ve Il Tarim Müdürlügümüz ile beraber belediyemiz bütçesinden alinan Ultrasonic Sensörlü Atomizör Makinesini üreticilerimizin hizmetine sunuyoruz. Alinan sensörlü ilaçlama makinesi sayesinde 8 bin dekar ve 251 üreticimizle mücadele yapilacaktir. Makine üzerinde bulunan ultrasonik sensörler sadece agaci gördügünde ilaç atiyor. Sira aralarindaki bosluklarda ilaç atmiyor. Agacin sadece 1,5 metrekarelik kismina ilaç içine konulan cezbediciler püskürtülüyor ve bu karisim ile agaçlarin bir kismi islatiliyor. Mücadelede bir sira bos geçilerek ilaçlama yapilmiyor. Bu sayede hem daha az kimyasal ilaç kullanimi saglaniyor. Üreticilerin cebinden daha az ilaç parasi çikiyor. Hem zamandan hem yakittan hem de sudan tasarruf da saglanmis oluyor. Böylece ekolojik denge, çevre ve gida güvenligi ile tüketici sagligi için de katki saglanmis oluyor. Faydali ve verimli bir çalisma olacagina inaniyoruz. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Konusmalarin ardindan atomizör, kullanima sunuldu.
Kaynak: İHA