Mcdonald's Ukrayna'daki Restoranlarini Yeniden Açmaya Baslayacak

McDonald’s tarafindan yapilan açiklamada, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, önümüzdeki birkaç ay içinde ülkedeki restoranlarini yeniden açilmasinin planladigi aktarildi.

Mcdonald's Ukrayna'daki Restoranlarini Yeniden Açmaya Baslayacak


Rusya’nin saldirilari sonrasi geçtigimiz mart ayinda Ukrayna ve Rusya’daki tüm restoranlarini kapatma karari alan McDonald’s, Ukrayna’daki restoranlarini yeniden açmaya baslayacak. McDonald’s tarafindan yapilan açiklamada, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, Batili birçok isletmenin Ukrayna’da yeniden faaliyete geçtiklerine dikkat çekildi. Önümüzdeki birkaç ay içinde Ukrayna’daki restoranlarini yeniden açilmasinin planladigi aktarilan açiklamada, “Ukraynali yetkililer, tedarikçiler ve güvenlik uzmanlariyla kapsamli istisare ve görüsmelerin ardindan ve çalisanlarimizin ise dönme talebi dikkate alinarak yeniden açilma karari alindi” denildi.

McDonald’s, ürünleri restoranlara götürmek ve çalisanlari gelismis güvenlik protokolleriyle sahaya geri getirmek için tedarikçilerle birlikte çalistiklarini açiklayarak, ilk olarak çatismalardan daha fazla korunan Kiev ve bati Ukrayna’da restoranlarin yeniden açmaya baslanacagini ifade etti.



Ukrayna’da 109 restorani bulunan McDonald’s, kaç restorani yeniden açmayi planladigini belirtmedi. Sirket, geçtigimiz mayis ayinda Rusya’dan çekilecegini açiklamis ve 850 restoraninin çogunu yerel lisans sahiplerinden birine satmisti.

Rusya’nin saldirilarinin baslamasini ardindan Ukrayna hükümeti, ekonomisine daha fazla zarar gelmesini önlemek amaciyla isletmelerin savastan zarar görmüs bölgelerden batiya tasinmasi için bir program baslatmisti. KFC ve Pizza Hut sahibi Yum Brands, bu ayin baslarinda ülkedeki neredeyse tüm restoranlarini yeniden açildigini bildirmisti.
Kaynak: İHA