KUTO Baskani Serdar Akdogan Açiklamasi 'Kusadasi Kruvaziyer Turizminde Zirve Yapti'

Uzun bir aradan sonra kruvaziyer turizminde yine zirve yapan Kusadasi’na gelen gemi ve yolcu sayilarinin memnuniyet verici oldugunu söyleyen Kusadasi Ticaret Odasi (KUTO) Yönetim Kurulu Baskani Serdar Akdogan, “Kruvaziyer gemileri çarsilarimizin da yüzünü güldürdü” dedi.

KUTO Baskani Serdar Akdogan Açiklamasi 'Kusadasi Kruvaziyer Turizminde Zirve Yapti'


Yasanan pandemi süreci sonrasinda, kruvaziyer turizminin hizli bir toparlanma sürecine girmesiyle birlikte bu yil Temmuz ayi sonu itibariyla toplam 226 dev yolcu gemisinin Kusadasi Limanina geldigini söyleyen KUTO Yönetim Kurulu Baskani Serdar Akdogan, bu gemilerle gelen yolcu sayisinin ise 250 bine yaklastigini belirtti.



2022 sezonunun nefes aldiran bir sezon olarak devam ettigin belirten KUTO Yönetim Kurulu Baskani Serdar Akdogan, "Özellikle uzun süredir isleri durma noktasinda olan liman bölgesi esnafimiz ve çarsilarimiz için 2022 sezonu nefes aldiracak bir sezon olarak devam ediyor. Yil sonuna kadar toplam500 sefer yapmasi beklenen gemilerle, yaklasik 750 bin yolcunun gelmesini bekledigimiz limanimizda, ayni anda 5 gemi gördügümüz günler oluyor. Ayni zamanda homeport liman olmanin da avantajlarini yasiyoruz. Ilçemizden indi-bindi yapilmasiyla çarsilarimiz, konaklama, saglik, ulasim, yiyecek-içecek gibi pek çok sektör kazaniyor" dedi.



Akdogan’in kis aylarinda da transit gemi seferlerinin devam etmesinin beklendigini söyledigi açiklamasinda, "Bu da çarsilarimizin 12 ay açik kalmasi demek. Tüm bunlar sevindirici gelismeler. Gemi trafiginin yogun oldugu bu sezonda diger taraftan ilçemiz karayolu ve uçakla gelen yerli ve yabanci turistlerin de tercih noktasi olmaya devam ediyor. Otellerde doluluk oranlari yüzde doksanlari geçti. Bu sezon turizmcilerimizin de, çarsilarimizin da yüzü gülüyor. Tüm güzellikleriyle her kesime hitap eden ilçemizde, 2022 sezonumuzun ayni yogunlukla ve sorunsuz devam etmesini umuyorum" diye konustu.



KUTO Baskani Akdogan, 2023 sezonunun ise herhangi bir aksilik yasanmamasi halinde daha da güzel geçmesini beklediklerini dile getirerek, Ticaret Odasi olarak her zaman çok önem verdikleri Kusadasi tanitimi için, simdiden planlarini yapmaya basladiklarini belirtti.

Kaynak: İHA