Kurtdereli Güresleri'nde Hazirliklar Tamamlandi

Bu yil 62. kez düzenlenecek olan ve 12-13-14 Agustos tarihlerinde gerçeklestirilecek Geleneksel Kurtdereli Güresleri için hazirliklar tamamlandi. Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, AK Parti Balikesir Milletvekilleri Yavuz Subasi, Ismail Ok ve Karesi Kaymakami Metin Arslanbas ile birlikte güres alaninda incelemelerde bulunarak, hazirlik çalismalara yürüten belediye personeline kolayliklar diledi.

Kurtdereli Güresleri'nde Hazirliklar Tamamlandi
Karesi’de 12-13-14 Agustos tarihlerinde Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafindan düzenlenecek olan, 86’si baspehlivan olmak üzere yaklasik 2 bin 500 güresçinin ve binlerce davetlinin katilmasi beklenen Kurtdereli Güresleri’nde Kurtdere Mahallesi’ndeki hazirliklar tamamlandi. Karesi Belediye Baskani Dinçer Orkan, AK Parti Balikesir Milletvekilleri Yavuz Subasi, Ismail Ok ve Karesi Kaymakami Metin Arslanbas ile birlikte güres alaninda incelemelerde bulunarak hazirlik çalismalara yürüten belediye personeline kolayliklar diledi.

Hazirlik çalismalarinda son rötuslarin yapildigini söyleyen Baskan Orkan, güres ve sporseverleri güreslere davet etti. Baskan Orkan, Kurtdereli gelenegine Büyüksehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi’nin sahip çiktigini söyledi.



Subasi’dan Büyüksehir ve Karesi’ye tesekkür

Incelemeler sonrasi AK Parti Balikesir Milletvekilleri Yavuz Subasi ve Ismail Ok açiklamalarda bulunarak, güresseverleri Kurtdere’ye davet etti. Güreslerin 12 Agustos Cuma günü baslayacagini söyleyen Subasi, Tarihi ve geleneksel ata sporumuza verdikleri desteklerden dolayi gerek Balikesir Büyüksehir Belediyemize, gerekse Karesi Belediyemize tesekkür ediyoruz. Hem güresseverleri, hem de güresecek olan sporcularimizi Kurtdere’ye davet ediyoruz. Nasrettin Hoca’nin dedigi gibi ’Duyan duymayanlara anlatsin’. Tüm Türkiye’yi Balikesir, Karesi ve Kurtdere’ye bekliyoruz" dedi.



Ok: "Kuvayi Milliye Sehri Karesi’ye yakisiyor"

Kirkpinar Yagli Güresleri’nden sonra Türkiye’nin en meshur ve ünlü güreslerin Kurtdere Güresleri oldugunu ifade eden Ismail Ok, "Kurtdereli Mehmet Pehlivan’in sanina yakisir bir hazirlik var. Her yer her yönüyle, Kuva-yi Milliye sehri ve Karesi’ye yakisir sekilde süslenmis. Simdi pehlivanlarini bekler hale gelmis. Ben bu sene yarisacak olan pehlivanlarimiza basarilar diliyorum. Burayi gelin gibi süsleyen herkese tesekkür ediyoruz" seklinde konustu.



Güreslerde 2 bin 500 pehlivan duali çayira çikacak

12 Agustos Cuma saat 08.00’da Kurtdere Mahallesi’nde minik 1, minik 2, tesvik 1, tesvik 2, tozkoparan, ayak, deste 1, deste 2, deste 3 ve orta boylarin boy ayrimiyla baslayacak Kurtdereli Güresleri, saat 12.30’da Kurtdereli Mehmet Pehlivan’in mezarini ziyaret ile devam edecek. 12.45’te Mevlid-i Serif’in okutulacagi programda saat 14.00’de mevlit yemegi verilecek. Saat 14.30’da resmi açilisi yapilacak olan güreslerde mehter takimi gösterisi ardindan yagli güres müsabakalari baslayacak. Saat 18.00’da Karesi Bey Türbesi önünden kortej yürüyüsü ve saat 19.00’da Kurtdereli Mehmet Pehlivan hatirasina çelenk sunulacak. 13 Agustos Cumartesi günü yagli güres müsabakalarinin yapilacagi Kurtdereli Güresleri’nde 14 Agustos Pazar günü ise 11.30’da baspehlivanlarin kura çekimi, 17.00’de Baspehlivanlik final güresi ve 18.00’deki ödül töreni ile sona erecek.
Kaynak: İHA