Kedi Ve Köpek Katliami Açiklamasi 15'E Yakini Öldürüldü

Manisa’nin Salihli ilçesine bagli Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bir sitesinin bahçesinde 1’i sahipli köpek, 15 kedi zehirlenerek öldürüldü.

Kedi Ve Köpek Katliami Açiklamasi 15'E Yakini Öldürüldü


Salihli’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bir sitede gece saatlerinde zehirlenerek öldürülmüs halde 4 kedi bulan site sakinleri, sabah site içerisinde yaptigi arastirmada 1’i sahipli köpek, 11 kediyi daha zehirlenerek öldürülmüs halde buldu. Site sakinleri durumu Salihli Tarim ve Orman Müdürlügü, Sokak Hayvanlari Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri ve zabita ile polis ekiplerine bildirdi.

Polis, olayla ilgili sorusturma baslatirken, ekipler zehirlenmeyle ilgili olarak bölgeden numune aldi.

Sitede yasayan Kader Akbulut, yeni dogan bir çok kedi yavrusunun annesi öldügü için aç kaldigini söyledi.

Akbulut, “Gece saatlerinde site bahçesinde 4 kedinin öldügünü fark ettik. Sabah olunca yaptigimiz arastirma da ise basta sitemizde sahipli olan bir köpek ile 11 kedinin daha öldügü fark ettik. Bu canlilarin hiçbir kimseye zarari yoktu. Bu çok büyük bir vicdansizlik. Bir çok kedi yavrusu annesi öldügü için aç kaldi. Kendi imkanlarimiz ile beslemeye çalisiyoruz. Insallah olayi failleri en kisa sürede bulunur ve adalet önüne hesap verir” dedi.



HAYKODER’DEN KATLIAMA SERT TEPKI

Salihli Hayvanlari Koruma Dernegi (HAYKODER) Baskani Avukat Funda Canseven, çok sayida kedi ve köpegin zehirlenerek katledilmesine çok sert tepki gösterdi. Canseven “Bu zihniyetteki kisiler sadece hayvanlar için degil bütün toplum için tehlikelidir” dedi.

Salihli’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bir sitedeki kedi ve köpek katliami ile ilgili süreci yakindan takip ettiklerini kaydeden Canseven “Salihli’de Piri Reis Parki civarinda besleme bölgesinde yasayan kediler ve bir köpegimiz dün gece saatlerinde insanligini kaybetmis vicdansiz birinin verdigi yiyecekle zehirlenerek öldürülmüstür. Salihli’de Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ve polis ekipleri gelerek gerekli sorusturmayi baslatmistir. Ölen kedilerimiz Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan otopsi yapilmak ve kullanilan öldürücü maddenin ne oldugunu saptamak için alinmistir. Otopsi sonucunu ve buna bagli olarak ceza sorusturmasi sonucunu takip ediyoruz çok üzgün ve çok öfkeliyiz. Bunu yapan kisilerle birlikte yasiyoruz. Belki yakin komsumuz belki görüstügümüz biri bunu bilmiyoruz. Bu zihniyetteki kisiler sadece hayvanlar için degil bütün toplum için tehlikelidir. Çünkü çözemedigi her sorununda öldürmeyi yok etmeyi düsünen ve uygulayan kisi ileride esi ile çocugu ile veya sosyal hayatta basina gelecek her olayda suçladigi kisileri de kolayca öldürebilecek kadar tehlikelidir. Ayrica etrafa biraktigi zehirli yiyecek artiklari insanlar için de tehlikelidir. Insani insan yapan vicdanidir, bunu yapan insanlik niteligini kaybetmistir. Kanimizca tedavi gerektirecek kadar da hasta ruhludur. Bu insanlar tekrar belirtmek isterim ki toplum için de tehlikedir. Çünkü hayvan öldürmekle insan öldürmenin arasi sadece bir adimdir. Sahsim ve baskani oldugum Salihli Haykoder adina çok üzgünüm. Olayi takip ediyoruz. 15 civari kedimiz katledildi, kimisinin emzikli yavrulari annesiz kaldi ve biberonla büyütmeye çalisacagiz. Insanlar sunu bilmeli ki her zaman sevgi ve iyilik kazanir biz bu sevgiden asla vazgeçmeyecegiz”

(Behzat Akcan - IHA)
Kaynak: İHA