KADES Ve UYUMA, Kavakli Kadinlara Anlatildi

Samsun’un Kavak ilçesinde kaymakamlik ve belediye is birliginde kadinlara yönelik Kadin Destek Uygulamasi (KADES) ve Uyusturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) konularinda egitim semineri düzenlendi.

KADES Ve UYUMA, Kavakli Kadinlara Anlatildi
Kavak Kaymakami Ömer Saygili baskanliginda Kadin Girisimciler Kooperatifi toplanti salonunda gerçeklestirilen KADES ve UYUMA uygulamalari hakkinda yapilan toplantiya Jandarma Komutani Ali Riza Yildiz, Emniyet Müdürü Seyfettin Güveli, Milli Egitim Müdürü Orhan Büyük, Toplum Sagligi Merkezi Baskani Dr. Zahide Yavuz, Halk Egitim Müdürü Zekeriya Ersoy, Ilçe Müftüsü Yakup Belen, Kavak YEG Müdürü Ebru Akman, Kadin Girisimciler Kooperatifi Baskani Zeynep Okuyucu ve Kavakli kadinlar katildi.

Seminerin açilis konusmasini yapan Kaymakam Ömer Saygili, KADES ve UYUMA uygulamalarinin hayat kurtardigini söyledi.

Kaymakam Saygili, mobil uygulama olarak kullanilan KADES, kadina siddet olaylarinin önüne geçebilmek, kadin ve çocuklarin maruz kaldigi siddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amaciyla Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanilip gelistirilerek kullanima sunulan hayati öneme sahip resmi bir uygulama oldugunu belirterek, “Esinden veya bir baskasindan siddet gören ya da siddete maruz kalma ihtimali olan kadinlarimiz bu uygulama sayesinde akilli telefonlari üzerinden yapacaklari ihbarlarda çok hizli bir sekilde bu is için kurulan Kadin Acil Destek Ihbar Sistemi’ne ulasabiliyorlar. Yine UYUMA isimli uygulama da uyusturucu ile mücadele kapsaminda, islenmekte olan uyusturucu suçlariyla ilgili vatandaslarimizin kolayca yer bildirim ihbarinda bulunabilecegi hayati öneme sahip mobil bir uygulamadir. Uyusturucu ile mücadele konusunda toplumsal bir duyarlilik ve bilinç olusturmak amaciyla bu uygulamayi da aktif sekilde kullanmaliyiz” dedi.

Seminerde ayrica jandarma ve emniyet birimlerince, kadinlara KADES ve UYUMA uygulamalarinin teknik olarak nasil kullanilacagi hakkinda görsel sunumlar esliginde bilgilendirme yapildi.
Kaynak: İHA