Ihbar Üzerine Adrese Gelen Hayvanseverleri Sok Eden Görüntü

Antalya’da mahalle sakinlerinin ihbari ile bir adrese gelen hayvanseverler bir evin balkonunda 16 tane köpek gördü. Duruma isyan eden hayvanseverler, köpeklerin kötü kosullarda beslendigini ve zaman zaman birbirlerine saldirdiklarini belirterek el konulmasini istedi.

Ihbar Üzerine Adrese Gelen Hayvanseverleri Sok Eden Görüntü
Antalya’nin Kepez Ilçesi Avni Tolunay Mahallesi 4527 sokak üzerinde bulunan müstakil bir evde kötü kosullarda çok sayida köpek beslendigi ihbarini alan hayvanseverler, mahallede yasayan vatandaslarin sikayeti ile adrese geldi. Burada balkonda 16 tane köpek oldugunu gören hayvanseverler gördükleri manzara karsisinda sasirdi. Zaman zaman köpeklerin birbirlerine saldirarak zarar verdigini öne süren hayvanseverler, köpeklere el konulmasini istedi.

"17 köpekten 16 tane kaldi"

Mayis ayi içerisinde ihbar aldiklarini belirten hayvansever Jale Ünsal, “Burada hayvanin birisini kisir olmadigi için parçalamislar. 17 köpekten 16 tane kaldi. Biz ekiplere ihbarda bulunduk. Onlar ise köpeklerin kilolari iyi diye almamislar. Burada idrar kokusundan geçilmiyor. Diskilarini içeri yapiyorlar. Burada bunlarin ölmesini mi bekleyecegiz?” dedi.



"Hayvanlar birbirlerine saldiriyorlar”

Berrin Özkan ise “Sahibinin duyarsizligi ortada, bu kadar hayvan bir arada bakilmaz. Asagi inemiyorlar ve enerjilerini atamiyorlar. Iki gün eve gelmedigi zamanlar oluyormus. Hayvanlar birbirlerine saldiriyorlar” dedi.



"Aç kaldigi için birbirlerine saldiriyorlar"

Mahallede yasayan Fatma Sener, “Bu sabah balkonda hali yikadim. Baktim köpekler birini öldürmüsler yiyorlar. Bu kaç oldu. Daha önce de oldu. Birisi de yaralandi, hastaneye götürmüs. Aç kaldigi için birbirlerine saldiriyorlar. Bir avuç mama ile o kadar köpek doyar mi? Mama ben de kaç kez verdim” diye konustu.

Bir baska mahalle sakini Hüsniye Dizibüyük ise ”Arkadas gezmeye gidiyor. Ben arayip köpeklerin birbirlerini yedigini söylüyorum. Bana ’Sana ne, karisma’ diyor. Önceki gün bir ölü çikti. Sabaha kadar birbirlerini yiyorlar. Bunlara iyi bir yuva yapalim” dedi.

Diger taraftan hayvanseverlerin telefon yardimi ile ulastigi köpeklerin sahibi ise iddialari reddetti. Hayvanseverlerin ihbari ile adrese gelen polis ekipleri ise konunun HAYDI ekiplerine bildirilecegini belirtti.

Kaynak: İHA