FÜ Yabanci Diller Yüksekokulu OTE Olarak Akredite Edildi

Firat Üniversitesi (FÜ) Yabanci Diller Yüksekokulu, Oxford Üniversitesi tarafindan, Oxford Test of English (OTE) olarak akredite edildi.

FÜ Yabanci Diller Yüksekokulu  OTE Olarak Akredite Edildi
FÜ Yabanci Diller Yüksekokulu, Oxford Üniversitesi tarafindan OTE olarak akredite edildi. Bu akreditasyon ile Yabanci Diller Yüksekokulu, 7’si üniversite olmak üzere Türkiye’deki 18 sinav merkezinden biri olma özelligini kazandi.

FÜ’den yapilan açiklamada, “OTE, bilgisayar uyarlamali bir test olup sinava katilanlarin Ingilizce dil becerilerini (okuma, yazma, konusma, dinleme) ölçebilen ve CEFR A2, B1 ve B2 seviyelerine göre sonuçlari degerlendiren bir sinav uygulamasidir. Sinav sonuçlari ömür boyu geçerlidir ve dünya çapinda taninmaktadir. OTE, 25 ayri ülkede 400’e yakin kurum tarafindan taninirligi olan ve Oxford Üniversitesi tarafindan sertifikalandirilan tek sinavdir. OTE, ayrica 35 binden fazla uluslararasi ögrenciye, dünyanin en iyi üniversitelerinden bazilarinda egitim için bir yol saglayan üniversitelerden olusan ve uluslararasi yüksekögretim yeterlilik ve servis saglayicisi olan NCUK (Üniveriste Konsorsiyumu) tarafindan taninmaktadir” denildi.
Kaynak: İHA