Bilecik Belediyesi'nin Çayir Tirtili Ile Mücadele Çalismalari Devam Ediyor

Bilecik Belediyesi tarafindan il ve ilçelerdeki köylerde görülen ve ayçiçegi bitkisine büyük zarari olan çayir tirtili ile mücadele çalismalari devam ediyor.

Bilecik Belediyesi'nin Çayir Tirtili Ile Mücadele Çalismalari Devam Ediyor
Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi’nin geçen hafta Beyce Köy’ünde baslatmis oldugu ilaçlama çalismalari Pelitözü, Gülümbe ve çevre köylerde sürdürülüyor. Binlerce dönüm alani etkisi altina alan çayir tirtili ile mücadelede Il Tarim ve Orman Müdürlügü’ne destek olarak Bilecik Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri de yer alarak, çiftçilere destek saglaniyor.

Çiftçilerden Baskan V. Subasi’na tesekkür

Pelitözü’nde yüzlerce dönüm ayçiçegi ekimi yaptigini ifade eden çiftçi Niyazi Içen, yapilan ilaçlama çalismalari ve etkileri hakkinda bilgi verdi. Bilecik Belediyesi’nin destekleriyle tedbir amaçli binlerce dönüm alanda ilaçlama çalismalari yapildigini belirten çiftçi Içen, ‘’Bu görmüs oldugunuz arazileri bizler yirmi yila yakindir ekip biçiyoruz. Su anda önlem olarak ilaçlama yapiyoruz. Ancak ilaçlama yaptigimiz bazi tarlalarda kelebekler, kurtlar olusmustu. Çayir kurdu dedikleri böcek istilasi. Tarlalara büyük zararlar veriyor. Yaklasik olarak yüzde 10’a yakin bir zarar veriyor. Onun için belediyeden yardim istedik. Sag olsunlar onlar da hemen geliyorlar. Arilara da zarar vermemek adina aksamlari ilaçlama yapiliyor. Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi ve çalisanlara tesekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA