Bayburt Belediyesinin Projesi Ödüle Layik Görüldü

Türkiye çapinda yayin yapan Kent Baskan Dergisi tarafindan her yil halk oylamasiyla yilin en basarili projelerinin belirlendigi ’2022 Yili Kent&Baskan Ödülleri’ çerçevesinde Bayburt Belediyesi tarafindan yapimina devam edilen Bamsi Beyrek Seyir Terasi ve ziplayn projesi Il Belediyeleri bazinda kentsel tasarim kategorisinde ödül almaya hak kazandi.

Bayburt Belediyesinin Projesi Ödüle Layik Görüldü
Geçtigimiz yil da Veli Saban Mahallesi Çok Katli Otopark projesi ile ödül alan Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, "Sehrimize vizyon kazandiracak projelerimizi bir bir hayata geçirirken bu projelerimizin böylesi prestijli ödüllere layik görülmesi ve vatandaslarimiz tarafindan teveccühle karsilanmasi bizleri yeni projeler üretme konusunda daha çok çalismaya yönelterek azmimizi artiriyor. Bizlere ikinci kez bu mutlulugu yasatan tüm vatandaslarimiza tesekkürü borç biliyor, Kent Baskan Dergisi ekibine çalismalarinda basarilar diliyorum" ifadelerini kullandi.

Bayburt’un turizmine katki sunacak mekanlar olusturmak adina bu yil yapimina baslanan ve insasi hizla süren Bamsi Beyrek Seyir Terasi ve ziplayn Projesi komplike bir yapiya sahip. Projede Duduzar dagi eteklerinde 300 metre kare alana sahip bir seyir terasi ile 500 metre kare alana sahip bir kir kahvesi insa ediliyor. Ayrica doga sporlari parkurlari, 7 kilometre uzunlugunda doga yürüyüsü parkuru ve 500 metre yükseklikte bulunan ziplayn macera parki da yer aliyor.

Öte Yandan Kent Baskan Ödülleri Kayseri’de düzenlenecek olan törenle sahiplerine takdim edilecek.
Kaynak: İHA