Bakan Kurum Açiklamasi 'Bati Karadeniz'de Bin 196 Konut Ve Köy Evlerinin Insasinda Son Asamaya Geldik'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “Su anda Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancik ve Bartin’da saglikli, güvenli bin 196 konut ve yöresel mimariye uygun köy evlerimizin insasinda artik son asamaya geldik. Etaplar halinde konutlarimizi yeni sahiplerine teslim edecegiz” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Bati Karadeniz'de Bin 196 Konut Ve Köy Evlerinin Insasinda Son Asamaya Geldik'
Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, geçen yil 11 Agustos’ta Bati Karadeniz’i etkisi altina alan sel felaketinin yildönümünde yayinladigi mesajinda; Kastamonu, Bartin ve Sinop’ta yasamini yitirenlere rahmet dileyerek yakinlarina bassagligi dileginde bulundu.

Tarihte görülmemis bir sel felaketinin yasandigini söyleyen Bakan Kurum, mesajinda sunlari ifade etti:

"82 canimizi topraga verdik. Üzerinden tam bir yil geçmis olmasina ragmen yasadigimiz aci, yüreklerimizde hala ilk günkü gibi taze. Sel felaketi nedeniyle vefat eden tüm kardeslerimize Cenab-i Allah’tan rahmet, yakinlarina bir kez daha bassagligi diliyorum. Ülkemizde sikligi ve siddeti artan tüm afetlerde oldugu gibi Kastamonu’daki sel felaketinin ilk anindan itibaren devletimiz ve milletimiz bir oldu, beraber oldu. Ilk andan itibaren milletimiz için seferber olduk. Kardeslerimizin acilarini paylastik. Afetzede vatandaslarimizin en ufak bir magduriyet dahi yasamamalari için kira, esya ve tasinma yardimlarimizi yaptik. Arama kurtarma, yardim, hasar tespit ve proje çalismalarimizi olabilecek en hizli sürede tamamladik.’’

"Cumhurbaskanimizin liderliginde, milletimizin her daim yaninda olmaya devam edecegiz”

Afetten zarar gören tüm illerde vatandaslarin yeni yuvalarina kavustugunu belirten Bakan Kurum mesajina söyle devam etti:

"Yavrularimizin zihninden o aci görüntüleri siliyoruz. Simdi, sehirlerimizde yeni bir hayat basliyor. Su anda Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancik ve Bartin’da saglikli ve güvenli bin 196 konut ve yöresel mimariye uygun köy evlerimizin insasinda artik son asamaya geldik. Etaplar halinde konutlarimizi yeni sahiplerine teslim edecegiz. Yeni Bozkurt için insa ettigimiz meydanimizin hemen yanindaki yeni ticaret alanimizda ilk dükkanlar açildi, diger dükkanlara dair çalismalarimiz sürüyor. Sanayi esnafimiz da büyük zarar görmüstü. Onlar için de selde hasar gören tüm sanayi sitelerini yeniledik. Kastamonu, Abana ve Bozkurt’ta selde hasar gören tüm sanayi sitelerinin insaatini tamamladik. Kardeslerimizi yeni dükkanlarina kavusturuyoruz. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi olarak Cumhurbaskanimizin liderliginde, milletimizin her daim yaninda olmaya devam edecegiz. Evlatlarimizin mutlu, saglikli, güvenli yarinlari için tüm imkanlarimizi seferber etmeyi en büyük vazifemiz olarak görmeyi sürdürecegiz; gece gündüz demeden çalisacagiz. Bir kez daha; yasadigimiz tüm afetlerde yitirdigimiz canlarimiza; Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim cennet vatanimizi ve bu aziz milleti her türlü afetten muhafaza eylesin.’’
Kaynak: İHA