10 Bin Dekarda 20 Milyonluk Yemlik Fig Üretimi Yapilacak

Denizli Büyüksehir Belediyesi, hayvancilik maliyetlerinin düsürülmesinde büyük etkisi olan silajlik misir tohumunun ardindan üreticilere Macar figi tohumu destegi verecek. Bin çiftçinin 10 bin dekar alanda 25 bin ton kaba yem üretmesi planlanirken, proje ile ülke ekonomisine 20 milyon TL’lik katki saglanacak.

10 Bin Dekarda 20 Milyonluk Yemlik Fig Üretimi Yapilacak


Belediyecilik hizmetlerinin yani sira kirsal kalkinmaya da büyük katkilar sunan Denizli Büyüksehir Belediyesi, hayvancilik maliyetlerinin düsürülmesinde büyük etkisi olan silajlik misir tohum desteginin ardindan üreticilere Macar figi tohumu destegi vermek için çalisma baslatti. Üreticilerin hayvanlarini yetistirmede en temel ihtiyaçlarindan biri olan kaliteli kaba yemi, en uygun maliyetle edinmelerini saglayacak proje Denizli Büyüksehir Belediyesi ve Denizli Tarim ve Orman Il Müdürlügü isbirligi ile hayata geçirilecek. Yem bitkilerinin üretimini artirarak daha maliyetli ve verimli bir sekilde hayvancilik yapilmasini saglayacak projeden Acipayam, Baklan, Bekilli, Beyagaç, Bozkurt, Çardak, Çivril, Honaz, Kale, Serinhisar, Pamukkale ve Tavas ilçelerindeki bin üretici faydalanacak.

Denizli’nin kaba yem açiginin yüzde 2,5’u karsilanacak

Atil durumda olan, nadasa birakilan veya islemeli tarima uygun olmayan arazilerin tarima kazandirilmasinin da amaçlandigi proje çerçevesinde Acipayam, Baklan, Bekilli, Beyagaç, Bozkurt, Çardak, Çivril, Honaz, Kale, Serinhisar, Pamukkale ve Tavas ilçelerindeki bin üreticiye toplam 100 ton Macar figi tohumu destegi verilecek. Bin üreticinin 10 bin dekar alanda Macar figi üretimi yapmasi öngörülen çalisma ile 25 bin ton kaba yem üretimi gerçeklestirilecek. Bu üretimle Denizli’nin kaba yem açiginin yaklasik yüzde 2,5’ unun karsilanmasi planlanirken, ülke ekonomisine ise 20 milyon TL dolayinda katki saglanmasi hedefleniyor.

En büyük maliyetlerden biri yem

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, sanayi ve turizm kenti Denizli’nin ayni zamanda tarim ve hayvancilikta da önde gelen sehirlerden birisi oldugunu söyledi.

Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak bu bilinçle üreticilerin ihtiyaçlarina uygun olarak birbirinden farkli projelerle destek vermeye devam ettiklerini vurgulayan Baskan Zolan, hayvancilikta en büyük maliyetlerden birinin yem olduguna dikkati çekerek, “Macar figi tohumu destegi ile hayvan üreticilerimiz kendi yemlerini üreterek insallah maliyetlerini daha da azaltacak” dedi.



Projeyle hem atil durumdaki tarlalarin degerlendirilecegini, hem de ülke ekonomisine katkilar saglanacagini anlatan Baskan Zolan, “Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak çiftçimizin, üreticimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Insanimizin daha fazla üretip kazanmasi bizleri de mutlu edecek. Simdiden hayirli, bereketli olur insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA