En Büyük Hayali Asker Olmakti, Engelli Gence Asker Kinasi Yakildi

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde askere gitmek isteyen zihinsel engelli genç için temsili "asker eglencesi" yapildi.

En Büyük Hayali Asker Olmakti, Engelli Gence Asker Kinasi Yakildi
Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, geçen yil Üzeyir ve Fatma Gürler çiftini evini ziyaretinde engelli ogullarinin Emirhan Gürler’in askere gitme hayalinin oldugunu ögrendi. Baskan Türkyilmaz, 20 yasina giren engelli gencin hayalini gerçeklestirmek için Çetin Koçdagan Parki’nda asker eglencesi düzenledi.

Kaymakam Ender Faruk Uzunoglu ve Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, engelli gencin ellerine asker kinasi yakti. Emirhan, giydigi askeri kiyafetle asker gecesinde oynayip, doyasiya eglendi.

Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, "Emirhan’in da ailesini ziyaret ettigimizde Emirhan’in hayalinin asker olup asker gece düzenlemek oldugunu söylediler. Biz belediye olarak Emirhan’in hayallerini, umutlarini ve gelecegi yesillensin diye umutlari yesersin diye böyle bir gece düzenledik. Baya da bir kalabalik var gelenlere de tesekkür ediyorum. Emirhan’in kinasini da birazdan yakip insallah damatligini da yapariz" dedi.

Annesi Fatma ve babasi Üzeyir Gürler de ogullarinin asker gecesi hayalini gerçeklestiren Baskan Türkyilmaz’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA